IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
185 , 00 kr.
231 , 25 kr.
Faglig regning for mejerielever

Faglig regning for mejerielever

Et uundværligt værktøj i forbindelse med faglig regning for mejerielever. Indeholder emner som standardisering af mælkeprodukter, svindberegning og mælkens afregning til leverandørerne. Hertil kommer en omfattende samling af opgaver inden for områderne smørfremstilling, iskremfremstilling, mælkekonserves, ostefremstilling samt konsummælk. Sidst i bogen er et nyttigt afsnit med tidligere stillede eksamensopgaver.

Indhold

Fedtenheder 7
Standardisering af mælkeprodukter 11
Svindberegning 33
Opgaver vedrørende smørfremstilling 37
Opgaver vedrørende iskremfremstilling 45
Opgaver vedrørende mælkekonserves 49
Opgaver vedrørende ostefremstilling 53
Mælkens afregning til leverandøren 63
Tidligere eksamensopgaver 75
Stikordsregister 103

Forord

I forbindelse med den nye uddannelsesreform, der på mange områder har brudt med tidligere tiders uddannelse på mejeriområdet, er det blevet nødvendigt at omlægge faget "Faglig regning". Tidligere var pensum fordelt over to forskellige bøger, som det nu vil være helt naturligt at samle i én. Denne bog indeholder gennemgang af forskellige beregningsprincipper samt øvelsesopgaver i disse.

Emnerne er:

Fedtenheder

Standardisering af mælkeprodukter
Svindberegning
Opgaver vedrørende smørfremstilling
Opgaver vedrørende iskremfremstilling
Opgaver vedrørende mælkekonserves
Opgaver vedrørende ostefremstilling
Mælkens afregning til leverandørerne

Opgaver vedrørende konsummælk findes under afsnittet Standardisering af mælkeprodukter. Sidst i bogen fndes et afsnit med tidligere stillede eksamensopgaver. Bogen erstatter "Faglig regning 1 og 2" af Paul Stein Jensen og "Faglig regning 3" af Henning Rambak.

Henning Rambak har venligt stillet sit materiale til rådighed for os ved fremstillingen af denne bog, og derfor skal til ham lyde vor bedste tak.
Bogen er opbygget, så den giver en naturlig forberedelse til faget Driftsøkonomi på mejeriteknikeruddannelsen.

Dalum 1994
Jens Karl Rasmussen og Paul Stein Jensen

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
110 sider
Udg. dato:
01. jul. 2004

ISBN:
9788778814678
Udgave: 5 Fag: Mejeri, Fødevarer, jordbrug og oplevelser, Matematik Niveau: Grundforløb-Hovedforløb Forlag: Praxis Redaktør: Helle Lehrmann Madsen
231 , 25 kr.
185 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis Forlag er en del af Egmont, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg Gotutor her.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx