IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
404 , 00 kr.
505 , 00 kr.
Mikrobiologi og bioteknik

Mikrobiologi og bioteknik

Mikrobiologi og bioteknik giver en dybtgående indføring i genteknologi, fermentering og mikrobiologiske processer på områder, der er af særlig betydning i relation til mejeri- og levnedsmiddelområdet.

Bogen er primært udarbejdet som lærebog for studerende inden for fødevare, mejeri, proces og storkøkkenområdet i Danmark og det øvrige Norden, men den kan i høj grad anvendes som håndbog eller opslagsbog for alle, der ønsker at vide mere om mejeri- og levnedsmiddelteknologi eller bioteknik.

Indhold

Indledning 
Bakteriecellen
Bioteknik 
Mikroorganismers livsbetingelse
Enzymer
Enzymprocesser - gæring og ånding
Bakteriernes inddeling
Gram-negative bakterier
Familien Micrococcaceae 
Mælkesyrebakterierne
Øvrige ikke-sporedannende gram-positive stavformede bakterier
Sporedannende bakterier
Virus
Svampe
Sygdomsbakterier og -virus
Mikrobiologisk kvalitetskontrol
Mikrobiologiske hurtigmetoder
Regler/lovgivning vedrørende mikrobiologiske undersøgelser og genteknologi
Ordliste/ordbog
Forklaring til mikroorganismers navne
Litteraturliste
Stikord

Forord

Den foreliggende lærebog i Mikrobiologi og bioteknik er først og fremmest udarbejdet til brug i forbindelse med undervisningen i mikrobiologi og mejeribakteriologi for studerende ved erhvervsakademiuddannelse (AK) inden for fødevare, mejeri, proces og storkøkken.

Lærebogen kan imidlertid udmærket anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en dybdegående indføring i mikrobiologi og bioteknik.
Mikrobiologi- og biotekniklærebogen kan også anvendes i de andre nordiske lande på tilsvarende uddannelser, idet lærebogen ikke er skrevet udelukkende med henblik på danske forhold.

Bogen kan læses med udbytte af fagfolk inden for levnedsmiddelområdet. Også levnedsmiddelingeniører, der ønsker en hurtig opdatering, kan bogen være af interesse for.

Formålet med lærebogen er at bibringe de studerende forståelse for hygiejne, at sætte dem i stand til at forstå og beherske mikrobiologiske processer i mejeriprodukter og andre levnedsmidler, at gøre det muligt for dem at læse faglitteratur og forsøgsberetninger, at sætte dem i stand til at kunne udføre simple mikrobiologiske undersøgelser, samt at vurdere og udnytte mikrobiologiske analyseresultater.

Begrebet "undervisning" erstattes mere og mere af begrebet "læring", hvor det i høj grad er de studerende selv, der finder det for dem relevante stof frem. Derfor er den aktuelle lærebog i mikrobiologi og bioteknik ret omfattende. Det betyder også, at lærebogen er forsynet med en meget bred litteraturliste. De studerende og andre interesserede har herved mulighed for at finde nye yderligere uddybende materialer om netop det emne, der er aktuelt for dem.

En speciel tak rettes til cand.scient Jørgen Broe, samt til mejeriingeniør Pia Agger og mejeriingeniør Gunner Bak Andersen, der har givet flere nyttige kommentarer og er kommet med flere forslag til at gøre lærebogen mere læsevenlig.

Siderne 11-60 og 199-301 er udarbejdet af J. M. Buch Kristensen og siderne 61-198 er udarbejdet af E. Waagner Nielsen.

August 2006

E. Waagner Nielsen, lektor emeritus
Institut for fødevarevidenskab
Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole.

J. M. Buch Kristensen
Fhv. forstander for Dalum UddannelsesCenter

Læs mere >

< Læs mindre

Vælg format
På lager
Udg. dato:
01. jul. 2006

ISBN:
9788778816665
Udgave: 2 Fag: Mejeri, Biologi, Fødevarer, jordbrug og oplevelser Niveau: Hovedforløb-Grundforløb Uddannelse: EUD Forlag: Praxis
505 , 00 kr.
404 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx

Jeg handler som

Privat

  • For privatkunder og studerende.
  • Du får vist priser inkl. moms.

Institution

  • For institutioner og virksomheder.
  • Du får vist priser ekskl. moms.
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution