IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
334 , 00 kr.
417 , 50 kr.
Psykologi

Psykologi

Ernæringsassistent

Psykologi omhandler psykologi, læring, kommunikation og samarbejde. Psykologidelen sætter fokus på udviklings- og personlighedspsykologi. Kommunikationsdelen skal fremme et godt arbejdsmiljø og være med til at skabe et godt servicearbejde. Samarbejdsdelen sætter fokus på arbejdsprocessen, organisationsformen og arbejdsmiljøet i virksomheden.

Bogen indeholder følgende kapitler:

  • Udviklingspsykologi
  • Personlighedspsykologi
  • Læring – få mest muligt ud af din uddannelse
  • Kommunikation
  • Sociale relationer
  • Samarbejde
  • Konflikter og konflikthåndtering

Indhold

Udviklingspsykologi

Barndommen 

Social arv         

Udviklingsstadier        

Adfærdsudvikling        

Den sociale udvikling  

Livstræet           

Resume             

 

Personlighedspsykologi

Personlighed          

Forsvarsmekanismer        

Selvværd            

Identitet          

Personlighedstræk          

Resume            

 

Læring - få mest muligt ud af din uddannelse

Læringsstile           

Motivation         

Banduras mestrende selvtillid     

Læring – kræver aktiv indsats     

Resume            

 

Kommunikation

Definition af ordet kommunikation     

Kommunikationsprocessen       

Misforståelser         

Kommunikationsregler        

Aktiv lytning           

Feedback           

Kropssprog            

Førstehåndsindtryk         

Resume              

 

Sociale relationer

Grupper            

Normer             

Roller            

Status           

Ledertyper   

Adfærdstyper          

Resume         

 

Samarbejde

Situationsfornemmelse      

Samarbejde i praksis        

Samarbejdstyper         

Resume

 

Konflikter og konflikthåndtering

Konflikt           

Konstruktiv kritik         

Sådan undgår du konflikter      

Resume            

 

Ordliste

 

Læs mere

 

Stikord

Forord

Viden er dit fundament

Denne lærebog rummer ny, nødvendig og vigtig viden for dig, der er i gang med at uddanne dig til en dygtig og anerkendt madhåndværker.

Som ernæringsassistent og -hjælper markerer du dig med en særlig viden og kompetence på mange områder: Ernæring bredt set, mad til småtspisende, dejlig mad til børn i daginstitutioner og spændende kantinemad, der lever op til de officielle kostråd, moderne, lækker og ernæringsrigtig mad til patienter på sygehuse og ældre på plejehjem. Blot for at nævne nogle af dine spidskompetencer som uddannet.

Din uddannelse består af både praktiske og teoretiske dele, og indholdet i dine lærebøger skal derfor matche, hvad du lærer i skolefagene, men samtidig kunne omsættes i praksis, når du skal være med til at sikre og udvikle kvaliteten af den gode hverdagsmad i køkkenet.

I Fagligt Udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen fastlægger vi mål og rammer for at give dig den bedste og mest tidssvarende uddannelse, og her er kvalitetslærebøger et vigtigt element, fordi de styrker dine kompetencer i faget.

Kost & Ernæringsforbundet udgiver sammen med PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag lærebøger til alle centrale fag i uddannelsen, og bøgerne bliver løbende revideret. Derfor kan vi kun opfordre dig til at bruge lærebogen, som den er skrevet og tænkt: Et uundværligt element i den mosaik af viden og kompetencer, du får undervejs i uddannelsen, og som tilsammen udgør det fundament, du skal stå på som kost- og ernæringsfagligt uddannet madhåndværker.

Oktober 2017

Fagligt Udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen

 

Forfatterens forord

For at løse de opgaver, en ernæringshjælper og ernæringsassistent bliver stillet, er kommunikation og samarbejde en vigtig del, og kendskab til psykologi en nødvendighed.

Det er godt at have viden om, hvordan barndommen og ungdommen har formet mennesker til det, de er i dag. Det er samtidig med til at give forståelse for, hvorfor mennesker er forskellige og derfor takler situationer i arbejdslivet på flere måder.

Jeg har prioriteret udviklingspsykologien og personlighedsudvikling højt, da de vedrører det enkelte individ og kan være med til at perspektivere psykologiske problemstillinger.

Jeg har inddraget kommunikation, da det er med til at fremme et godt arbejdsmiljø, klæde eleverne på til at vejlede kollegaer og udføre et godt servicearbejde.

Samarbejde er aktuelt i forhold til arbejdsprocessen, organisationsformen, det sociale og arbejdsmiljøet på arbejdspladsen.

 

Min baggrund for at skrive denne bog er, at jeg har læst psykologi, didaktik og pædagogik i forbindelse med min læreruddannelse. Derudover har jeg været jeg ansat på EUC Nord og undervist ernæringshjælpere og ernæringsassistenter i faget psykologi. Bogens indhold er en sammensætning af tillært viden og undervisningserfaringer.

Bogen er skrevet med udgangspunkt i målpindene, som indgår i bekendtgørelsen for faget psykologi E- og F-niveau, men dele af bogen er også tænkt som inspirationsmateriale til C-niveau.

Jeg har i de første kapitler beskrevet de basale psykologiske forhold, begreber og tankegange med udgangspunkt i de forskellige psykologiske teorier. Derefter har jeg beskrevet kommunikation og samarbejde på et mere enkelt plan med mange praktiske eksempler. I hvert afsnit er der underemner, hvortil der findes en eller flere opgaver, som der kan arbejdes med i klassen.

Målet med opgaverne er at koble/overføre teorien til praksis og derved se muligheden for anvendelse af psykologien i ernæringshjælperens og ernæringsassistentens hverdag.

Mange tak til de personer, der har hjulpet undervejs i skriveprocessen med inspiration, grundig gennemlæsning og kommentering af materialet. Det har været en stor hjælp.

Jeg håber, at bogen giver inspiration til mange gode og spændende psykologitimer.

 

Oktober 2017

Marie Rubeck Stenz

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
100 sider
Udg. dato:
01. jul. 2017

ISBN:
9788770825665
Udgave: 1 Fag: Ernæringsassistent Niveau: Hovedforløb-Grundforløb Uddannelse: EUD,EUX Forlag: Praxis Redaktør: Katrine Mølggard Andersen
417 , 50 kr.
334 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, moxis, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx
Praxis

Køb læremidler og find Masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat

For privatkunder og studerende.

Du får vist priser inkl. moms.

Fortsæt som privat
Institurion

For institutioner og virksomheder.

Du får vist priser ekskl. moms.

Fortsæt som institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution