Gå til hovedindhold

Elevens digitale dør til FGU

Det skal være helt enkelt for eleven at begå sig digitalt i FGU. Derfor har Praxis og FGU Sydøstjylland skræddersyet en platform, der gør den digitale hverdag nemmere på landets FGU-skoler. Platformen samler skolens systemer bag én dør, så elever og lærere har én indgang til deres digitale FGU. Det kan du læse meget mere om her på siden.

Hør Dennis og Martin fra FGU Sydøstjylland fortælle om platformen her.

Hos FGU Sydøstjylland, der strækker sig fra Skanderborg til Horsens og videre til Samsø, har man sat sig for at gøre elever og læreres digitale hverdag mere simpel.

Derfor blev der allerede i slutningen af 2020 søsat et samarbejde mellem FGU Sydøstjylland og Praxis. Målet var at skabe en digital platform, som kunne gøre det gnidningsfrit at arbejde digitalt som både lærer og elev på FGU.

Resultatet er en skræddersyet FGU-platform, der samler skolens vigtigste systemer bag én dør. Platformen er beriget med specialudviklede værktøjer, der gør hverdagen overskuelig for skolens elever, samt sætter skub i samarbejdet mellem lærere og skolens afdelinger. 

Luk

Skal din skole også have sit eget digitale hus?

Kontakt Jesper i dag og få en personlig demonstration af FGU-platformen.

Telefon: 31 67 03 14
Email: jrm@praxis.dk

Hør Dennis og Martin fra FGU Sydøstjylland fortælle om platformen
Praxis havde den 3. marts 2022 besøg af Dennis og Martin fra FGU Sydøstjylland, hvor de fortalte om opførelsen af deres digitale hus - hudløst ærligt. I udsendelsen kan du bl.a. høre om:

  • Hvordan ugeplaner har givet eleverne overblik over deres hverdag og lærerne et styrket samarbejde
  • Hvilke udfordringer de er stødt på og ikke mindst, hvordan I undgår at støde på de samme
  • Hvorfor det er vigtigt, at det er nemt at agere digital i FGUTag udsendelsen med på farten. Hør den i stedet herunder som podcast.

Ugeplaner - elevens overblik i hverdagen
Et centralt omdrejningspunkt i den nye FGU-platform er en ugeplan, som giver eleven overblik og direkte adgang til det relevante indhold hver dag. Ugeplanen skaber struktur og ro om den daglige undervisning for både lærere og elever. Eleverne møder deres ugeplan som det første, når de logger på skolens platform med UNI-login.

Med ugeplanen får lærerne et overskueligt værktøj, der gør det nemt at samarbejde om elevernes dagsplaner og tilhørende materialer fra uge til uge. Er der beskeder om mødested, temadage eller udflugter, bor disse også naturligt i ugeplanen.

Udsnit fra en ugeplan

Alt samlet bag én dør
Den grundlæggende tanke bag platformen er, at det skal være nemt at være digital i FGU. Derfor er den udstyret med adgang til alt fra Office 365, skema, ugeplan, læringsforløb, elev-portfolio, nyhedsmodul og endda et indbygget intranet - direkte på forsiden.

Overfør nemt dine forløb fra praxisOnline
Har du og dine kollegaer udviklet iPraxisforløb på praxisOnline, så er arbejdet ikke spildt. Med FGU-platformen kan du nemt overførere alle dine forløb og fortsætte arbejdet i de nye omgivelser.

Automatisk adgang for elever
Tid er en dyrebar ressource på landets FGU-skoler, så ét af målene med FGU-platformen er selvfølgelig at spare så meget af den som muligt. Bruger du og dine kollegaer mere tid, end I har lyst til, på at få elever oprettet og tilknyttet de rigtige læringsforløb? Så kan FGU-platformen frigive den tid til mere meningsfulde opgaver. Platformen forbindes direkte med jeres studieadministrative system.

På den måde vedligeholdes alle elevhold dagligt, og eleverne får automatisk nøglen til det digitale hus, til aktuelle nyheder, elevholdets læringsforløb og den rigtige ugeplan, så snart de er registreret.

Skab sammenhæng mellem jeres fysiske og digitale rammer
Det er vigtigt, at man som både lærer og elev føler sig hjemme på skolen. Lige så vigtigt er det, at man føler sig hjemme digitalt. Derfor tilpasses platformen, så den afspejler jeres farver, logo og layout, så elever og lærer føler sig hjemme fra start.

Få jeres eget digitale hus
Kontakt Jesper Ringgren Mortensen for at se nærmere på FGU-platformen på jrm@praxis.dk eller 31 67 03 14.

Praxis

Køb læremidler og find masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat For privatkunder og studerende. Du får vist priser inkl. moms. Fortsæt som privat privat
Institurion For institutioner og virksomheder. Du får vist priser ekskl. moms. Fortsæt som institution institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline