IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
369 , 00 kr.
461 , 25 kr.
Ernæringslære

Ernæringslære

Ernæringslære gennemgår kroppens opbygning og funktioner. Den indeholder en gennemgang af menneskets fordøjelse i detaljer samt en beskrivelse af de energigivende stoffer, vitaminer og mineraler. Desuden fokuseres på anbefalinger om mad til forskellige grupper.


Bogen indeholder følgende kapitler:
• Kroppens opbygning og funktioner
• Fordøjelsen
• Maden - kroppens brændstof
• Energigivende stoffer
• Vitaminer - de små igangsættere
• Mineraler - de små nødvendigheder
• Mad til forskellige grupper

 


Fagets forord
Viden er dit fundament
Denne lærebog rummer ny, nødvendig og vigtig viden for dig, der er i gang med at uddanne dig til en dygtig og anerkendt madhåndværker.

Som ernæringsassistent opnår du en særlig viden om mange områder inden for ernæring: mad til småtspisende, mad med et pædagogisk sigte til børn i institutioner, spændende kantinemad, der lever op til De officielle Kostråd, bæredygtig mad, mad til patienter og ældre på hospitaler og plejehjem. Og det er blot nogle af de områder, som du opnår spidskompetencer inden for.

Din uddannelse består af både praktiske og teoretiske dele, og indholdet i dine lærebøger skal derfor matche, hvad du lærer i skolefagene, men samtidig kunne omsættes i praksis, når du skal være med til at sikre og udvikle kvaliteten af den gode hverdagsmad i køkkenet.

I Fagligt Udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen fastlægger vi mål og rammer for at give dig den bedste og mest tidssvarende uddannelse, og her er kvalitetslærebøger et vig¬tigt element, fordi de styrker dine kompetencer i faget.

Kost og Ernæringsforbundet udgiver sammen med Praxis Forlag, lærebøger til alle centrale fag i uddannelsen, og bøgerne bliver løbende revideret. Derfor kan vi kun opfordre dig til at bruge lærebogen, som den er skrevet og tænkt: Et uundværligt element i den mosaik af viden og kompetencer, du får undervejs i uddannelsen, og som tilsammen udgør det fundament, du skal stå på som kost- og ernæringsfagligt uddannet madhåndværker.
September 2021
Fagligt Udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen


Forfatterens forord
På ernæringsområdet sker der en løbende udvikling af ny viden om næringsstofferne og madens betydning for forebyggelse og sundhedsfremme hos forskellige grupper

Selvom der hele tiden kommer ny viden til, er det ikke hver dag, der kommer nye officielle kost- og næringsstofanbefalinger. De Nordiske Næringsstofrekommendationer (NNR) opdateres ca. hvert 8. år, hvor den samlede dokumentation om sammenhængen mellem ernæring og sundhed gennemgås. NNR er senest opdateret med den 5. udgave (NNR, 2012).

I den seneste redigering af Ernæringslære, har formålet været at opdatere bogens indhold med de nyeste anbefalinger. Bogen følger stort set den samme opbygning som tidligere, men de enkelte kapitler har gennemgået en omfattende omskrivning og opdatering. De enkelte kapitler er inddelt i mange små afsnit med overskrifter, der gør bogen velegnet som et opslagsværk.

Opdateringen har medført, at nogle emner er blevet uddybet i forhold til tidligere. Fx går bogen mere i dybden med den ernæringsmæssige betydning af kulhydrater og fedtstoffer, og hvorfor det ifølge NNR, 2012 er vigtigt at have fokus på kvaliteten af disse to næringsstoffer, når man planlægger madens sammensætning.

Ud over NNR, 2012 inddrager bogen De officielle Kostråd, samt elementer fra “Anbefalinger for den danske institutionskost” som senest blev revideret i 2015.

Endelig er bogen opdateret med nyere kilder til supplerende læsning, som kan bruges af elever, der ønsker at fordybe sig mere i et emne. Der henvises bl.a. til lærebøger, som anvendes i undervisning på professionsbachelorniveau, og til publikationer fra fx Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen.

Til de kommende ernæringsassistenter og andre ernæringsprofessionelle, som læser bogen, vil jeg ønske god læselyst, og huske på ordsproget: Essensen af viden er at anvende den, ikke at besidde den.
1.-6. udgave af bogen var skrevet af Alice Linning.

August 2014
Iben Humble Kristensen
Cand.scient. i human ernæring
September 2021

Denne 9. udgave er lettere revideret i forhold til De officielle Kostråd, Madpakkehånd, samt anbefalinger for D-vitamin- og mælkeindtag. Disse anbefalinger kan findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside altomkost.dk.
Redaktionen

Læs mere >

< Læs mindre

Kan forudbestilles
200 sider
Udg. dato:
01. dec. 2021

ISBN:
9788729004899
Udgave: 9 Fag: Ernæringsassistent, Fødevarer, jordbrug og oplevelser Niveau: Hovedforløb Uddannelse: EUD,EUX Forlag: Praxis Redaktør: Katrine Mølggard Andersen
461 , 25 kr.
369 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, Plus og GoTutor.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx

Jeg handler som

Privat

  • For privatkunder og studerende.
  • Du får vist priser inkl. moms.

Institution

  • For institutioner og virksomheder.
  • Du får vist priser ekskl. moms.
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution