Kokkebogen
- Beskrivelse
- Yderligere info
KLASSIKEREN SIDEN 1936
Kokkebogen er klassikeren inden for professionelle gastronomiske bøger, der giver dig indføring i alt, hvad en dygtig kok har brug for at vide: Råvarekendskab, grundlæggende arbejds- og tilberedningsmetoder, klassiske og moderne tilberedninger samt over 1.300 inspirerende opskrifter.
Det franske køkken danner udgangspunkt for Kokkebogen, men også andre køkkener; som det danske, får stor opmærksomhed i denne 7. udgave. Kokkebogen er tilføjet endnu flere billedserier af råvarer, tilberedningsmetoder samt velkendte retter fra det traditionelle danske køkken.
Bogen findes også i engelsk udgave.
Indhold
Forord
7. udgave
Lærebog for kokke udkom første gang i 1936 og kan om to år fejre 80 år. Den har undergået en del ændringer undervejs, især da den i 1984 ved Ole Botorps hjælp blev til KOKKEBOGEN.
Vi er stolte af, at bogen fik Special Award of the Jury ved GOURMAND world cookbook awards 2008.
Vi har nu fornøjelsen af at præsentere 7. udgave. I de 6 år, der er gået siden seneste revision, har kokkefaget og gastronomien, som alt andet, gennemgået en rivende udvikling. Den udvikling har vi fulgt op, bl.a. med nye afsnit om Nyt Nordisk Køkken og Det traditionelle danske køkken. Alle bogens afsnit er opdateret, og der er mange nye opskrifter. Desuden er tilberedningsmetoder og varekendskab ført ajour.
Men det er især på billedsiden fornyelsen er synlig. KOKKEBOGEN er også gjort mere læsevenlig, for sproget forandrer sig også gennem årene.
På trods af alle fornyelserne er KOKKEBOGENs oprindelige principper og opbygning bevaret. Brugerne er både professionelle kokke og gastronomer, der gennem snart 80 år nydt godt af den alsidighed og kvalitet, KOKKEBOGEN står for.
Det har været en fornøjelse at medvirke ved revisionen, og vi vil hermed rette en varm tak til René Bolvig og personalet på Moltkes Palæ, der har bidraget til denne udgave, samt vores annoncører og billedleverandører.
Det er vort håb, at KOKKEBOGEN også i fremtiden vil være et nyttigt værktøj for såvel den professionelle udøver som amatøren, der ønsker at tilegne sig nye kundskaber.
Oktober 2014
Preben Rasmussen og Ulla Andreasen