IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
119 , 00 kr.
148 , 75 kr.
Klar matematik

Klar matematik

Den ultimative notesamling

Klar matematik er den ultimative notesamling til dig, der vil gøre det godt til eksamen i gymnasiet, og som har brug for hurtigt at forstå kernestoffet i matematik. Den er nyttig og praktisk, uanset om du går på STX, HTX, HHX, HF eller ønsker at genopfriske din viden efter et sabbatår.

Notesamlingen er matematikkens komprimerede bouillonterning. Den er mere ind til benet end en grundbog og samtidig mere forklarende end en formelsamling, så der er masser af hjælp at hente, uden at det bliver for kompliceret. Den indeholder en række faste elementer: Forklaringer, definitioner, sætninger, regneregler, beviser og eksempler. Alt, du skal bruge til at få overblik over stoffet, imponere til mundtlig eksamen og foretage præcise opslag til skriftlig eksamen.

Klar matematik fokuserer på den praktiske tilgang til løsning af problemstillinger ved beskrivelse af fremgangsmåder og metoder. Det omfatter også fremgangsmåder til løsning på den populære lommeregner TI-Nspire CX CAS.

Bogen dækker kernestoffet i læreplanen for matematik A til det almene gymnasium, STX. Den kan også benyttes på B- og C-niveau samt på HTX, HHX og HF, der deler meget af det grundlæggende kernestof. Derudover er den velegnet til hurtigt at genopfriske gymnasieniveauets matematik for interesserede og på adgangskurser, brushup-kurser og lign.

Klar matematik har mange illustrationer, der hjælper på forståelsen, understøtter beviser og visualiserer eksempler. Et helt kapitel vejleder i brugen af TI-Nspire CX CAS til de mest almindelige matematiske problemstillinger.

Indhold

Kapitel 1 Regneregler og begreber
Kapitel 2 Lineære funktioner
Kapitel 3 Eksponentialfunktioner
Kapitel 4 Potensfunktioner
Kapitel 5 Regression
Kapitel 6 Proportionalitet
Kapitel 7 Funktioner
Kapitel 8 Polynomier
Kapitel 9 Trigonometriopslag – formler for simple størrelser
Kapitel 10 Trigonometri
Kapitel 11 Trigonometriske funktioner
Kapitel 12 Sinuskurver
Kapitel 13 Grænseværdi
Kapitel 14 Differentialregning
Kapitel 15 Optimering
Kapitel 16 Integralregning
Kapitel 17 Numerisk integration
Kapitel 18 ln(x) og ex
Kapitel 19 Vektorer i planen

Kapitel 20 Linjer i planen
Kapitel 21 Vektorer i rummet
Kapitel 22 Linjer og objekter i rummet
Kapitel 23 Vektorfunktioner
Kapitel 24 Funktioner af to variable
Kapitel 25 Differentialligninger
Kapitel 26 Deskriptiv statistik
Kapitel 27 Sandsynlighedsregning
Kapitel 28 Diskrete fordelinger
Kapitel 29 Kontinuerte fordelinger
Kapitel 30 X2-test
Kapitel 31 Systematiske fejl og repræsentativitet
Kapitel 32 Brug af TI-Nspire CX CAS
Kapitel 33 Symboler

Appendiks A Kernestof og mindstekrav fra STX-læreplanen 2017

Stikord

Forord

Målet med denne bog er at gøre forberedelsen til gymnasiets mundtlige og skriftlige prøver i matematik lettere med et overskueligt opslagsværk. Indholdets centrale elementer er de mange regneregler, forklaringer, definitioner og sætninger med tilhørende beviser og eksempler. Bogen lægger sig derfor i krydsfeltet mellem en grundbog og en formelsamling, hvilket gør den velegnet som hjælpemiddel under prøverne. Samtidig kan den også bruges af andre matematikinteresserede læsere,der ønsker at genopfriske gymnasieniveauets matematik og dens brugbare metoder til virkelighedsnære problemstillinger.

Bogens indhold er skabt på baggrund af egne noter fra min tid i gymnasiet. Desuden er der foretaget en del ekstra research og skrevet emner til for at opfylde læreplanen fra 2017 for det almene gymnasium, STX. Kernestof og mindstekrav fra læreplanen fremgår af appendiks A.

Udarbejdelsen af figurer er hovedsageligt foretaget i det frit tilgængelige program Geogebra, som er hyppigt anvendt i gymnasiesammenhæng. Det er simpelt at forstå og kan let være med til at illustrere fremgangsmåder eller bekræfte, at en løsning er korrekt. Programmet CalcPlot3D er også anvendt til at indtegne funktioner af
to variable og niveaukurver.

Der skal rettes en stor tak til matematiklæreren, der gjorde mig interesseret i og bidt af matematikkens verden og baggrund, Max Wilken Pedersen, som også har brugt en lang række fritidstimer på at hjælpe og svare på spørgsmål. Samtidig skal der også lyde en tak til forlaget for at gøre udgivelsen af bogen mulig og til redaktør,
Jesper Nørgaard, for feedback og redigering af indholdet.

Aarhus, februar 2020
Oliver Streit

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
Udg. dato:
01. jul. 2020

ISBN:
9788757135725
Udgave: 1 Fag: Matematik Niveau: A - C Uddannelse: STX,HF,HHX,HTX Forlag: Praxis
Kan kun købes af institutioner. Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en tidsubegrænset elevlicens, modtager du en aktiveringskode, der kan bruges en eller flere gange, afhængig af antallet du har købt.

Kan kun købes af institutioner. Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en tidsubegrænset lærerlicens, modtager du en aktiveringskode, der kan bruges en eller flere gange, afhængig af antallet du har købt.

Når du køber en tidsubegrænset privatlicens, modtager du en aktiveringskode, der kan bruges én gang. Køber du flere privatlicenser, modtager du flere aktiveringskoder, der alle kan bruges én gang.
148 , 75 kr.
119 , 00 kr.
Læg i kurv
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx

Jeg handler som

Privat

  • For privatkunder og studerende.
  • Du får vist priser inkl. moms.

Institution

  • For institutioner og virksomheder.
  • Du får vist priser ekskl. moms.
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution