Gå til hovedindhold

Laboratoriet - et rum for initiativer og ideer

Jeg hedder Anna Mogensen og er teamleder og iPraxis-redaktør. Jeg vil gerne lukke dig ind i min hverdag og håber på at give dig et bedre billede af, hvad der er vigtigt for os i produktionen af meningsfulde undervisningsmaterialer. 

Laboratoriet

På Praxis’ redaktion i København har vi et mødelokale, der hedder ”Laboratoriet.” Dagen igennem er det booket til møder på tværs af redaktioner. Det er et rum for fantastiske initiativer og idéer – men det er stadig kun et lidt mat mødelokale.

Det ændrer sig nu. For nu bliver det et ægte læringslaboratorium, hvor de didaktiske kolber og petriskåle vil syde og boble. Det bliver iPraxis-redaktionens nye kontor, og det er her, at jeg sammen med gode kollegaer, udvikler, afprøver og eksperimenterer med digitale læringsressourcer for at finde de formler, der virker for elever og lærere.

I udvikling og tilrettelæggelse af de gode iPraxis-forløb, er relationen og dialogen med forfatteren helt afgørende for, at vi sammen skaber meningsfulde læringsressourcer, der engagerer, motiverer og gør eleverne så dygtige, som de kan blive. Min fornemste opgave er at komme så tæt på forfatterens idé og forløb som muligt for at forløse det i et digitalt iPraxis-format. Det kræver masser af samtaler, drøftelser og diskussioner for at jeg bliver klogere på forfatterens fag og fortælling i forløbet. Og samtidig skal vi formatere forløbet til effektiv digital didaktik, der med garanti giver et højt læringsudbytte og overbeviser om, at digitale læringsressourcer skaber dialog, nærvær og fællesskab – og ja, mening for den enkelte elev.

Jeg begyndte i jobbet som iPraxis-redaktør og teamleder i iPraxis-redaktionen lige efter nytår. Jeg kommer fra en stilling som lektor og projektleder på Københavns VUC, hvor jeg i mere end ti år har arbejdet med udvikling og kvalitetssikring af digitale læringspakker, og så er jeg er selv forfatter til undervisningsmateriale til gymnasiesektoren. Derfor synes jeg, at jeg kender forfatterens arbejdsliv og perspektiv, og jeg glæder mig uhyre meget til de mange frugtbare samarbejder, der ligger forude med aktuelle, væsentlige og inspirerende iPraxis-forløb.

fagpakker
Prøv gratis i 3 måneder

Fagpakker til de gymnasiale fag

I vores fagpakker samler vi de bedste grundbøger, adaptive træningsmoduler og virkelighedsnære undervisningsforløb, så du har samlet alt til din undervisning ét sted.

 

Praxis

Køb læremidler og find masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat For privatkunder og studerende. Du får vist priser inkl. moms. Fortsæt som privat privat
Institurion For institutioner og virksomheder. Du får vist priser ekskl. moms. Fortsæt som institution institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline