IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
139 , 00 kr.
173 , 75 kr.
Stavning 2

Stavning 2

For at blive god til at stave er det nødvendigt at kunne udnytte skriftens to overordnede principper. Nemlig princippet for betydning og princippet for bogstavlyd og lydfølgeregler. I Stavning 2 arbejder kursisterne derfor både med lydstrategien og med morfemstrategien.

Ligesom i Stavning 1a og b er forholdet mellem bogstaver og lyd basis for stavearbejdet. Men arbejdet med lydstrategien bevæger sig i Stavning 2 op på trinnet over den lydrette stavning fra Stavning 1a og b. I Stavning 2 arbejdes der med regler og systemer for, hvordan de enkelte bogstaver kan lyde i forskellige bogstavkontekster. 

Morfemstrategien er en stavestrategi, der tager udgangspunkt i ordenes og orddelenes betydning. Strategien går ud på at genkende og opdele ord i morfemer - betydningsdele. Der arbejdes med grammatik, der er funktionel ift. stavningen. Gennem opgaver med morfemer bevidstgøres kursisterne om ordklasser og bøjningsendelser i relation til stavningen.

Gennem de mange varierede opgaver gøres kursisterne i stand til at bruge begge strategier, når de staver. Og med materialets deduktive tilgang til læring ledes kursisterne gennem opgaverne til selv at udlede staveregler og -systemer.

For at kunne bruge lydstrategien til at stave er det nødvendigt at være sikker i ordenes udtale. Det kan for kursister med DSA være en udfordring. Derfor er størstedelen af materialets opgaver og tekster indtalt, så kursisterne kan høre alle de ord og sætninger, hvor de ikke er sikre på udtalen. Dette gør det også muligt for kursister uanset modersmål at arbejde med bogens øvelser uden for klasseværelset, hvor de kan lytte til sætninger og målord i deres eget tempo.

Materialet følger staveudviklingstrinene og målene for stavning på FVU.

Ekstramateriale
Til materialet hører lyd, facit, ordkort og skematisk oversigt over de enkelte bogstavers forskellige udtaler på dansk – alt sammen til fri afbenyttelse.

Du finder lyttematerialet på praxisOnline.

For at få adgang til lydfilerne, skal du oprette dig som bruger på praxisOnline.

De resterende materialer finder du som downloads nederst her på siden.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
80 sider
Udg. dato:
05. jun. 2021

ISBN:
9788729003915
Udgave: 1 Fag: Dansk, Dansk som andetsprog Niveau: Trin 2 Uddannelse: AVU,FGU,FVU Forlag: Praxis Redaktør: Helle Lehrmann Madsen
Når du køber en tidsubegrænset privatlicens, modtager du en aktiveringskode, der kan bruges én gang. Køber du flere privatlicenser, modtager du flere aktiveringskoder, der alle kan bruges én gang.
Kan kun købes af institutioner. Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en tidsubegrænset lærerlicens, modtager du en aktiveringskode.

Kan kun købes af institutioner. Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en tidsubegrænset elevlicens, modtager du en aktiveringskode.

173 , 75 kr.
139 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

 

Lærerabonnement til hele skolen?

Bestil et lærerabonnement til alle lærere på skolen ved at udfylde bestillingsformularen.

BESTIL lærerabonnement
Kundeservice behandler din bestilling hurtigst muligt. Du modtager en mail med en aktiveringskode til produktet, når din ordre er blevet behandlet. Aktiveringskoden bruges af alle lærere på skolen.

Læs mere >

< Læs mindre

 

Lærerabonnementet koster:

1.000 kr. ekskl. moms.
Prisen er pr. halve år pr. produkt, og abonnementet gælder for alle lærere på skolen.
Abonnementet bliver automatisk fornyet to gange om året, indtil skolen opsiger aftalen. Abonnementet skal opsiges senest en måned før periodens udløb.

Læs mere >

< Læs mindre

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, moxis, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx
Praxis

Køb læremidler og find Masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat

For privatkunder og studerende.

Du får vist priser inkl. moms.

Fortsæt som privat
Institurion

For institutioner og virksomheder.

Du får vist priser ekskl. moms.

Fortsæt som institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution