IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
289 , 00 kr.
361 , 25 kr.
Mikrobiologi

Mikrobiologi

Mejeri

Mikrobiologi er opbygget over områdefagets pensum og giver dermed en viden på et højere niveau. Efter hvert afsnit stilles der en række spørgsmål, således at man kan teste sin viden.

Bogen er fremstillet til brug for undervisningen i mikrobiologi inden for mejeriuddannelserne. Andre uddannelser, der beskæftiger sig med emnet, har også glæde af denne bog.

Indhold

Indledning
Bakterier
Bakteriernes formering, lejringsformer og sporedannelse
Gærsvampe
Skimmelsvampe
Virus
Bakteriofager
Mikroorganismernes livsbetingelser
Enzymer
Stofskifteprocesser
Bakteriernes inddeling
Mælkesyrebakterier
Mælkesyrebakteriers anvendelse i mejeribruget
Ostens bakteriologi
Smørrets bakteriologi
Syrnede konsummælksprodukter
Andre bakterier i mælk
Sporedannende bakterier
Coliforme bakterier
Sygdomsbakterier
Mikroorganismernes udvikling i mælk
Bakteriologisk driftskontrol

Stikord

Forord

Mikrobiologi for mejerielever er udarbejdet med henblik på undervisning af mejerielever. Det foreliggende pensum bygger på, at eleven har gennemgået 10 ugers grundforløb og således har stiftet bekendtskab med de mest almindelige begreber.

Mikrobiologi belyser emner som:
Bakterier
Gær og skimmel
Virus og bakteriofager
Bakteriers opbygning og livsbetingelser
Bakteriers betydning i mejeribruget
Bakteriologisk driftskontrol.

Ved udarbejdelsen af samtlige afsnit er der gjort forsøg på at trække paralleller til det praktiske mejeribrug.

Bogen afløser "Mikrobiologi for mejeriskolen" bind I og II af hhv. Mogens Steen Hansen og Jens Brandt, der begge venligst har stillet deres materiale til vor disposition.
Materialet er endvidere udarbejdet på grundlag af "Mejeribakteriologi" af B. Hedemann Pedersen og Arne Knudsen.

I denne udgave er der under "Bakteriologisk driftskontrol" omtalt nye metoder til kontrol med den udførte rengøring samt et afsnit om biofilm.

Dalum, marts 2006

Jens Jørgen Nielsen
Paul Stein Jensen

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
188 sider
Udg. dato:
01. jul. 2006

ISBN:
9788778816627
Udgave: 5 Fag: Mejeri Niveau: Hovedforløb-Grundforløb Uddannelse: EUD Forlag: Praxis Redaktør: Helle Lehrmann Madsen
361 , 25 kr.
289 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, moxis, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx
Praxis

Køb læremidler og find Masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat

For privatkunder og studerende.

Du får vist priser inkl. moms.

Fortsæt som privat
Institurion

For institutioner og virksomheder.

Du får vist priser ekskl. moms.

Fortsæt som institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution