IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
309 , 00 kr.
386 , 25 kr.
Det gode øl

Det gode øl

Det gode øl er grundbogen om øl og ølservering.

Bogen indeholder: 

  • Øllets historie
    Fra år 8000 før vor tidsregning til i dag, med fokus på øl som kulturfænomen.
  • Øllets ingredienser
    Vand, malt, humle, gær og råfrugt. Rigt illustreret og detaljeret.
  • Øllets brygning
    Ølbrygning fra mæskning til lagring.
  • Øllets regioner
    Ølregionerne set ud fra deres betydning for udvikling af de forskellige øltyper.
  • Øllets typer
    Spontangærede, overgærede og undergærede øltyper i de forskellige regioner.
  • Sans dit øl
    Alle aspekter, der har at gøre med at nyde øl:
    Etiketter, flasker, fadøl og glas; Opskænkning, serveringstemperatur og omgivelsernes betydning; Øl og sanserne.
  • Øl og mad
    Øl i mad og øl til mad, tradition og fornyelse.

Indhold

Hyppigt anvendte fagudtryk

Indledning

Øllets historie
Det tidligste øl
Mesopotamiens øl
Egypternes øl
Øllets vej til Europa og Danmark
Øldrikkende folkeslag
Kirken, klostrene og øllet
Humlen introduceres til øllet
Kontrol med øl og brygning
Øllet industrialiseres
Forbedringer i malten
Gæren tæmmes
Øllets vej til nye verdener
Den engelsk dominans
Det undergærede øls triumf
Det amerikanske øl
Globale brands og konsolidering
Ølrevolutionen
Den danske ølkonsensus

Øllets ingredienser
Vand
Malt
Malttyper
Humle
Forarbejdning af humle
Humlens smag og aroma
Humlens brug
Klassificering af humle
Humlesorter
Råfrugt
Forskellige typer af råfrugt
Gær

Øllets brygning
Bryggeriets opbygning
Mæskning - fra malt til urt
Mæskningsmetoder
Urtseparation
Urtkogning
Urtnedsvaling
Øllets styrke
Fermentering
Hovedgæring
Koldlagring og modning
Fad- og flaskemodnet øl

Øllets regioner
Tyskland
De britiske øer
Skotland
Belgien
Tjekkiet
Østrig
Nederlandene (Holland)
USA
Mexico
Irland
Frankrig
Skandinavien
Danmark
Japan
Kina
Australien og New Zealand

Øllets typer
Vild-, spontan- og multikulturgærede øltyper
Britiske overgærede øltyper
Belgiske overgærede øltyper
Amerikanske overgærede øltyper
Tyske øltyper
Undergærede øltyper

Sans dit Øl
Etiketten
Alkoholindhold
Flasken
Fadøl
Ølglas
Opskænkning
Serveringstemperatur
Rammerne
Øl og sanserne

Øl og mad
Øl i mad
Kulinariske traditioner for øl i maden
Hvilke øltyper er de mest anvendelige
I madlavning
Øl til mad
Øllets fylde

Stikord

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
264 sider
Udg. dato:
01. jul. 2019

ISBN:
9788757129700
Udgave: 5 Fag: Tjener Niveau: Grundforløb-Hovedforløb Uddannelse: EUD,EUX Forlag: Praxis Redaktør: Katrine Mølggard Andersen
386 , 25 kr.
309 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, moxis, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx
Praxis

Køb læremidler og find Masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat

For privatkunder og studerende.

Du får vist priser inkl. moms.

Fortsæt som privat
Institurion

For institutioner og virksomheder.

Du får vist priser ekskl. moms.

Fortsæt som institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution