IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
144 , 00 kr.
180 , 00 kr.
Maskintegning - Hvordan?

Maskintegning - Hvordan?

Tegneøvelser og tegneopgaver

Et helt nyt koncept er udviklet med mange nye tegningsøvelser/opgaver, hvortil der er udviklet en kuffert med akrylklodser til de fleste af bogens øvelser. Ved hjælp af akrylklodserne er det nemt for eleven at se skjulte konturer og dermed danne sig et indtryk af, hvordan den færdige tegning kommer til at se ud.

Bogen er delt op i kapitler, som indeholder tegning af stregarter, dobbelt retvinklet projektion, målsætning, angivelse af snit, gevind, tegning i aksonometri samt instruktive tegneøvelser og tegneopgaver af maskindele.

Foruden de todimensionale tekniske tegninger bør man også være i stand til at udføre tekniske illustrationer. Derfor inkluderes et afsnit om aksonometrisk tegning.

Hæftet kan anvendes i grundkursus i teknisk fagtegning på erhvervsskolerne og til selvstudium.

Magne Dalen, "Dalen Enterprices" Norge har udviklet et sæt akrylklodser, som lægger sig tæt op af opgavebogen.
Bestilling af klodserne kan ske ved at sende e-mail til m-dalen@online.no eller ved at ringe på tlf. 0047 64866903.

Indhold

Tegning af stregarter...7
Tegning i dobbelt retvinklet projektion...11
Målsætning...21
Angivelse af gevind...27
Angivelse af snit...31
Tegning i aksonometri...43
Tegneopgave...57
Tegneopgave - spændepatron...65

Forord

Forord Dette opgavehæfte er udarbejdet til brug for den praktiske undervisning i maskintegning for industri- og værktøjsteknikuddannelsen, men teknisk designere, HTX og tilsvarende tekniske uddannelser vil også kunne drage nytte af denne opgavebog.

Teknisk tegning baserer sig dybest set på en omfattende viden om mange forskellige ting, der til syvende og sidst skal fungere sammen, for at man når frem til gode løsninger på tegnebordet.

Maskintegning – Hvordan? Tegneøvelser og tegneopgaver tænkes anvendt som basis for grundkursus i teknisk tegning inden for uddannelsen i maskin- og værktøjsteknik. Bogen henvender sig til elever og kursister, der i deres uddannelsesforløb har brug for at tilegne sig grundlæggende viden om teknisk tegning, dels for at kunne forstå og læse arbejdstegninger i værkstedet, og dels udføre teknisk tegninger ordentligt og korrekt.

Foruden de to dimensionale tekniske tegninger bør man også være i stand til at udføre tekniske illustrationer. Derfor er der taget et afsnit om aksonometrisk tegning med.

Denne 2. Udgave vil være et uundværligt arbejdsredskab som støtte i undervisningen, hvor kursister selv skal finde svar på fortolkning af DS-standarderne for teknisk tegning. Dette kan engagere og motivere eleven til hurtigere forståelse for tegningsproblematikken.

I denne 3. udgave er henvisninger til standarder opdaterede. Opgaver og indhold i øvrigt er uændret i forhold til 2. udgaven.

Læs mere >

< Læs mindre

Vælg format
På lager
72 sider
Udg. dato:
01. jul. 2007

ISBN:
9788778819208
Udgave: 3 Niveau: Hovedforløb Uddannelse: EUD,EUX Forlag: Praxis Redaktør: Helle Lehrmann Madsen
180 , 00 kr.
144 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx
Praxis

Køb læremidler og find Masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat

For privatkunder og studerende.

Du får vist priser inkl. moms.

Fortsæt som privat
Institurion

For institutioner og virksomheder.

Du får vist priser ekskl. moms.

Fortsæt som institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution