IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
194 , 00 kr.
242 , 50 kr.
Havens pleje

Havens pleje

Grundlæggende viden

Havens pleje – Grundlæggende viden giver et systematisk overblik over den normale pleje af grønne områder. Via udførlige beskrivelser og oversigter over, hvordan og hvornår, de enkelte plejeopgaver i haven skal udføres.

Bogen indeholder 8 afsnit:

  • Græs
  • Blomsterbede
  • Buske
  • Hække
  • Træer
  • Vand
  • Belægninger
  • Trapper og mure.

Hvert kapitel består af plejebeskrivelser og plejeskemaer fra kvaliteten pryd over have- og parkpræg til naturpræg. Plejebeskrivelserne er gennemsnitlige uden hensyntagen til særlige geografiske og klimatiske forhold, men giver kvalificerede vejledninger til den pleje, der bør udføres. Bogen har desuden skemaer der viser, hvornår det er mest optimalt at udføre plejen. Der tages ikke hensyn til udsving i vejret fra år til år.

Plejebeskrivelserne er udarbejdet ud fra tilvoksede områder (funktionsfasen) og har vejledninger til andre udviklingsperioder (faser).

Havens pleje – Grundlæggende viden er rigt illustreret og indeholder ordforklaringer og stikord. Den er udarbejdet af anlægsgartner Arne Biering.

Indhold

Indledning

Vejledning: Elementer, præg, faser

Plejebeskrivelser og skemaer: Græs, blomsterbede, buske, hække og hegn, træer, belægninger, trapper og mure

Vejledning til din egen plejeplan

Ordforklaringer

Stikord

Forord

Ønsket om at skrive en bog, der i en samlet form beskriver, hvordan vores haver og parker skal passes, har længe været i mine tanker. I mit arbejde som udøvende anlægsgartner og senere som underviser i anlægsgartneruddannelsen, har jeg ofte haft svært ved at finde overskuelige og realistiske plejevejledninger.

Der findes mange gode bøger omhandlende pleje, men efter min mening er de beskrevet på enten for lavt eller for højt niveau. Industrien i den grønne branche udarbejder mange plejebeskrivelser. Der er dog tit stor uenighed virksomhederne imellem om, hvordan og hvornår plejen skal udføres. Det skyldes især, at udgangspunktet for plejen kan være meget forskellige, hvilket medfører forskellige vejledninger.

Gennem mit arbejde som underviser har jeg oplevet kollegaer, ansatte i branchen og studerendes behov for en bog, der kan give et overblik over den normale pleje af de grønne områder. Der ønskes beskrivelser og oversigter over, hvordan og hvornår, de enkelte plejeopgaver skal udføres.

Med inspiration fra mange gode bøger, fra faglige diskussioner og fra egne praktiske erfaringer og observationer, hovedsageligt i det østjyske, vil jeg hermed yde mit bidrag i form af denne bog. Mit ønske er, at rigtig mange må få gavn af indholdet.

Bogen var ikke blevet til uden familien, venner, kollegaer og studerendes hjælp og kritiske kommentarer i de faglige diskussioner.

Arne Biering
Februar 2008

Læs mere >

< Læs mindre

Vælg format
På lager
Udg. dato:
01. jul. 2014

ISBN:
9788770824804
Udgave: 2 Fag: Fødevarer, jordbrug og oplevelser Uddannelse: EUD Forlag: Praxis
242 , 50 kr.
194 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx
Praxis

Køb læremidler og find Masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat

For privatkunder og studerende.

Du får vist priser inkl. moms.

Fortsæt som privat
Institurion

For institutioner og virksomheder.

Du får vist priser ekskl. moms.

Fortsæt som institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution