Få inspiration

Mikkel Flyverbom er professor i kommunikation og digital forandring på CBS, han er medlem af Dataetisk Råd og Digitaliseringsrådet samt formand for regeringens Ekspertgruppe om Techgiganter. Vi har stillet ham fire spørgsmål om skærme og AI i undervisningen.

Teknologier som ChatGPT stormer frem, og den umiddelbare begejstring virker endeløs, fordi vi pludselig bliver hjulpet i alverdens skriveprocesser og administrative opgaver. Med de rigtige prompts får vi en reel digital assistent.

Klasseforskelle findes. Det har de altid gjort. Og nu er vi begyndt at tale om dem igen. RELEVANS har spurgt rektor Henrik Stokholm, hvordan de forholder sig til klasseskel på Nyborg Gymnasium.

I midten af august tog et hav af unge hul på et nyt kapitel i deres liv, da de påbegyndte deres gymnasiale uddannelse. RELEVANS har talt med Ella Ellgaard Soneff og Simon Storm Nielsen om deres forventninger, forvirringer, håb og drømme. Vi følger de to elever de næste tre år for at være helt tæt på deres gymnasietid.

Den kunstige intelligens er kommet for at blive. Det stiller krav til undervisere, ledere, politikere og undervisningen. Forsker i kunstig intelligens, Sine Zambach, opfordrer til, at man udforsker og leger med den nye teknologi.

Fronterne i debatten om skærme i undervisningen kan til tider være trukket skarpt op. Men er det et spørgsmål om skærme eller ej? Behøver det være så sort-hvidt? Eller kan underviserne få det bedste af begge verdener? Lærere skal kun bruge skærme, når det giver mening, svarer Anders Kjærulff fra den kritiske tænketank Analogiseringsstyrelsen.

Cli-fi – Writing for Change er officielt kåret og hædret som Europas bedste undervisningsmateriale ved den årlige prisuddeling Best European Learning Materials Award (BELMA) til bogmessen i Frankfurt 2023.

Teknologier stormer frem, og de nye digitale redskaber rykker ved den måde, vi hidtil har planlagt og gennemført undervisningen og eksaminer. Eleverne kan nu endnu lettere søge og producere viden, men hvilke kompetencer kræver det? Hvad kræver det af lærerne? Og hvilke fordele og ulemper kommer den teknologi med? Det har vi fået Birgitte Vedersø, formand for undervisningsministeriets ekspertgruppe om eksamen og kunstig intelligens, til at sætte et par ord på.

Fra august 2023 bliver seksualundervisning obligatorisk på alle landets gymnasier. Det er dog op til den enkelte institution at massere emner som samtykke, prævention og sexsygdomme ind i organisationen. I denne artikel bliver du klogere på, hvordan Aalborg Handelsskole griber opgaven an.

Mikkel Flyverbom har både viden om og holdninger til digitale teknologier og brug af skærme i og uden for undervisningen, og i denne artikel serverer han fem råd og anbefalinger til, hvordan du som gymnasieleder bør forholde dig til den digitale udvikling, vi alle sammen står midt i.

Sverri Hammer har adskillige gange faciliteret strategiprocesser på ledelsesgangene i Institutionsdanmark. Han bliver ofte inviteret helt ind i ledelses- og medarbejderrummet, når en ny strategi ser dagens lys. I bund og grund mener Sverri Hammer dog ikke, at der skal bruges for meget krudt på at udarbejde strategier. Det er nemlig måden, hvorpå de får liv og bliver implementeret – bliver handlet – som er det væsentlige

Er dit gymnasium bæredygtigt? De færreste vil nok svare et entydigt JA! eller NEJ! til det spørgsmål. Tværtimod vil de fleste sandsynligvis svare jaeh, tja, måske? For hvad dækker begrebet bæredygtighed egentlig over? Det er mere end bare et spørgsmål om at passe på klimaet og miljøet. Det handler nemlig også om at passe på menneskerne i klimaet og miljøet.

Sider

Side 1 af 9