IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
124 , 00 kr.
155 , 00 kr.
Vinbogen

Vinbogen

Vinbogen indeholder al den viden, en tjener har brug for om vine og andre drikkevarer.

Bogen er inddelt i følgende kapitler:

 • Grundviden
  Et fyldigt afsnit med grundlæggende viden om vin, bl.a. flasker, glas, propper, vinbondens kalender, klimaets, druens og jordbundens betydning samt opbevaring og serveringsregler.
 • Vinlande
  En alfabetisk gennemgang af vinlandene fra Argentina til Østrig. Under hvert land beskrives: Vinens historie i landet, klima og jordbundforhold, vinlovgivning, druesorter, vindistrikter - krydret med karakteristiske vinetiketter og helt nytegnede kort over vindistrikterne.
  Bogen dækker disse lande: Frankrig, Argentina, Australien, Chile, Cypern, Israel, Italien, New Zealand, Portugal, Spanien, Sydafrika, Tyskland, Ungarn, USA og Østrig.
 • Andre drikkevarer
  Giver et grundigt indblik i de oftest forekommende drikkevarer, fra cognac til drinks og fra sodavand til kakao. Under hver drikkevare beskrives fremstillingsmetode, geografisk tilhørsforhold, typer og mærker samt regler for servering.
  I bogen beskrives: Alkohol, cognac, armagnac, brandy, marc, calvados, tequila/mescal, vodka, gin, whisky/whiskey, rom, akvavit, bitter, likør og aperitif. Derudover er der afsnit om tjenerens arbejde i baren og om alkoholfrie drikke: vand med og uden brus og smag samt kaffe, te og kakao.

I tredje udgave er bogen gennemrettet og opdateret til 2015. Jonatan Faber Olsen har stået for denne redaktion.

Forord

Tjenerfaget er et gammelt håndværk, med sin egen tradition, erfaring og arbejdsgange, som tilsammen udgør fagets ”sjæl”.

Dygtige forfattere har kombineret den gamle viden med det nyeste og mest moderne inden for faget, i samarbejde med branchens nedsatte læremiddeludvalg repræsenteret ved Selandia CEU, Kold College, HORESTA og 3F.
Resultatet er blevet til de nedenstående afsnit, som på lærerig, interessant og kompetent måde formidler alle de finesser, som kendetegner det praktiske tjenerarbejde og som er uundværlig viden for dem, der arbejder i faget.

Grundviden – af Tore Scheel.
Vinlande – af Tore Scheel.
Andre drikkevarer – af Palle Bøgely.

Et positivt samarbejde mellem Uddannelsessekretariatet, 3F, HORESTA, skolerne, PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag og Det Faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen har skabt muligheden for denne udgivelse, som følges med udgivelsen af Tjenerbogen, der indeholder alt om tjenerens arbejde.

Det Faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen ser frem til, at bogen vil opfylde de store krav, der er til moderne undervisningsmateriale i et fag, der hele tiden udvikler sig, og vil blive til gavn og glæde for såvel elever som undervisere.

3. udgave
I anden udgave blev bogen opdateret og udvidet med bl.a. Korsika. Især i afsnittet om Italien var der mange ændringer. Afsnittet Andre Drikkevarer blev tilrettet af Tim Vollerslev – sommelier, vicepræsident for og medstifter af Dansk Sommelier Forening.
I 3. udgave er bogen opdateret af Jonatan Olsen Faber, Teknisk Skole Silkeborg.

Oktober 2015
Det Faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen
Kenneth Novak og Jens Pedersen

Tore Scheels forord
Denne bog var aldrig blevet færdig, hvis det ikke havde været for det hav af mennesker, som har bidraget med informationer, illustrationer, korrekturlæsning og anden assistance. Forfatteren ønsker at rette en særlig stor tak til de følgende; Alex Koper, André Morgenthal, Angela de la Rosa Petersen, Claus Simonsen, Dawid Saayman, Elsebeth Lohfert, Jørgen Mønster Pedersen, Kerry Taylor, Kim Skorstensgaard, Lars Folkersen, Morten Nass, Thorkild Sørensen og Ulrik Jooste.
Forfatteren ønsker desuden at indstille de følgende personer til den gyldne tålmodighedsmedalje, for at have udvist exceptionel tolerance over for langsomt skrivende lærebogsforfattere; Anne Sofie Glusted Madsen, Asbjørn Bourgeat, Bo Gregersen, Helena Saarde Glusted, Henrik Scheel, Karina Marcuslund, Kåre Selvejer, Mathias Jensen, Michael Frederiksen, Maahrdön Kolberg, Peter Thuesen og Ralf Saarde.

2. udgave
Forfatteren ønsker i forbindelse med anden udgave af Vinbogen at rette en særlig tak til Hannah, Helene og Fie Glusted. Havde det ikke været for jer, var denne bog blevet betydeligt længere.
 
April 2011

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
Udg. dato:
01. jul. 2015

ISBN:
9788757136456
Udgave: 3 Fag: Tjener Niveau: Hovedforløb Uddannelse: EUD,EUX Forlag: Praxis Redaktør: Katrine Mølgaard Andersen
Når du køber en ½-årig privatlicens, modtager du en aktiveringskode, der kan bruges én gang. Køber du flere privatlicenser, modtager du flere aktiveringskoder, der alle kan bruges én gang. Licensen løber et halvt år fra købsdatoen.
Kan kun købes af institutioner. Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en tidsubegrænset lærerlicens, modtager du en aktiveringskode.

Kan kun købes af institutioner. Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en tidsubegrænset elevlicens, modtager du en aktiveringskode.

155 , 00 kr.
124 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, moxis, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx
Praxis

Køb læremidler og find Masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat

For privatkunder og studerende.

Du får vist priser inkl. moms.

Fortsæt som privat
Institurion

For institutioner og virksomheder.

Du får vist priser ekskl. moms.

Fortsæt som institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution