IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
269 , 00 kr.
336 , 25 kr.
Stilarter - former - farver

Stilarter - former - farver

Med bogen Stilarter – Former – Farver har malerfaget fået et lettilgængeligt og fagligt særdeles velfunderet værk om stilperioder, maleteknikker, farvesætning, formsprog og design...Bogen forekommer velresearchet og beundringsværdigt fri for forbehold, omsvøb og selvhøjtidelig pynt." 08/2008 HÅND&VÆRK

Stilarter – Former – Farver giver et overblik over en række kreative redskaber, der kan give inspiration, når der arbejdes med dekoration, komposition og farvesætning.

Bogen har sit udgangspunkt i den nyere histories forskellige stilarter med fokus på arkitektur og bygningsdekoration. Bogen giver et indblik i, hvorfor tingene og omgivelserne ser ud, som de gør, og de mange illustrationer giver et tydeligt billede af hvert enkelt stilperiodes særlige formsprog.

Bogen giver et lettilgængeligt bud på, hvordan man kan løse en formgivningsopgave, og hvilke faktorer man kan inddrage i processen. Her gennemgås emner som det gyldne snit, fibonaccis talrække, farvekontraster, dybdevirkning, symmetri, rytmer og former, perspektiv- og mønstertegning, analyse af håndværk, arkitektur og design.

Stilarter – Former – Farver er udarbejdet af Conny Vies og Elna Krogsmose, der begge har stor undervisningserfaring fra uddannelsen til bygningsmaler

Indhold

Stilhistorie
Romansk stil 1050-1250
Gotisk stil 1200-1550
Renæssance 1540-1650
Barok 1640-1760
Rokoko 1740-1770
Klassicisme 1760-1860
Historisme 1850-1920
Jugend/skønvirke 1850-1920
Funktionalisme 1920-1975
Postmodernisme 1975-1990
Nymodernisme 1990-

Tapet
Tapet eller gobelin
Middelalderen
Renæssancen
Barokken
Rokoko
Klassicismen
Skønvirke
Jugend
Funktionalismen
Postmodernismen
Nymodernismen

Den formanalytiske metode
Omgivelser
Funktion
Form – rum eller legeme?
Grundplan – dynamisk eller rolig?
Rumforløb – forbundet eller forskudt?
Facade
Rytme
Dekoration
Materialer
Konstruktion og teknik
Lys
Farver
Lyd
Stil 

Dekoration
Det gyldne snit
Kompositioner
Dybdevirkning
Symmetri, rytmer og former
Perspektivtegning
Mønstertegning

Design
Beskrivelse, analyse og vurdering
Hvad ønsker kunden?
Forhold mellem form og funktion
En designopgave – et stykke malerarbejde

Forord

Denne bog er rettet mod undervisningen af bygningsmalere. Formålet med bogen har været at skildre de mange muligheder, der findes inden for malerfaget og give inspiration til videre udvikling.

Kendskab til stilperioder, forskellige teknikker, farvesætning, formsprog og design kan bidrage til forståelsen af håndværkets kultur- og stilhistorie og skabe bedre håndværk og måske nye ideer.

Bogen sigter mod at opfylde målene til grundfaget stil, form og farve. Emnet farvelære bliver imidlertid ikke gennemgået, da Kobolt allerede har udviklet et særskilt undervisningsmateriale til denne del af faget, nemlig Farvelærebogen.

Bogen er enkelt opbygget, så det er nemt at komme i gang med at lære. Den er struktureret omkring 5 hoveddele:

Del 1, Stilhistorie, indeholder en opslagsside fra hver stilperiode fra romansk tid frem til i dag. På hver opslagsside vises en tidstypisk bygning fra perioden, detaljer der særligt kendetegner netop den periode, en skrifttype, en bort og en række farver.

Del 2, Tapetets historie, omhandler tapetets stilhistorie. Vi har valgt at inddrage tapetet, fordi det er en central del af bygningsmalernes håndværk.

Del 3, Den formanalytiske metode, er et redskab til analyse af arkitektur. I analysen inddrages elementer som: arkitekturens samspil med omgivelserne, arkitekturens funktion, arbejdet med lys, lyd og farver, materialer, konstruktionsteknikker, arkitekturens stil og periode.

Del 4, Dekoration, er en beskrivelse af en række af de værktøjer, man benytter inden for malerfaget fx det gyldne snit, Fibonaccis talrække, perspektivtegning med videre.

Del 5, Design, omhandler beskrivelse, analyse og vurdering af en designopgave samt forholdet mellem form og funktion.

Tak til Erling Borup, Lotte Müller Christensen og Lisbeth Lyhne som har gennemlæst og kommenteret bogen og ikke mindst tak til Britt Svejdal for hjælp, engagement og altid positiv støtte.

Bogen er udarbejdet af Foreningen Kobolt, en forening for malerfaglærer og instruktører, der underviser inden for malerfaget, på landets erhvervsskoler.

Conny Vies
Elna Krogsmose

Odense maj 2008

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
200 sider
Udg. dato:
01. jul. 2008

ISBN:
9788778819710
Udgave: 1 Fag: Maler Niveau: Hovedforløb-Grundforløb Uddannelse: EUD,EUX Forlag: Praxis Redaktør: Heidi Parsberg Madsen
336 , 25 kr.
269 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, moxis, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx
Praxis

Køb læremidler og find Masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat

For privatkunder og studerende.

Du får vist priser inkl. moms.

Fortsæt som privat
Institurion

For institutioner og virksomheder.

Du får vist priser ekskl. moms.

Fortsæt som institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution