Gå til hovedindhold
Privat
Institution
Hjem
Main navigation
  • Køb materialer
      • Gymnasiale uddannelser
      • STX
      • HF
      • HHX
      • HTX
      • EUX
      • Se alle
      • Erhvervsuddannelser
      • Grundforløb
      • Hovedforløb
      • Se begge
      • Forberedende grunduddannelse
      • FGU
      • Fagpakker til FGU
      • Voksenuddannelser
      • Sprogcentre
      • AMU
      • AVU
      • FVU
      • Se alle
      • Fagpakker til gymnasiet
      • Fagpakker
        Se nærmere på fagpakken til dit fag

        Med fagpakker fra Praxis får du alt til dit fag samlet ét sted: både bøger, undervisningsforløb og træningsmoduler. 

  • Bliv inspireret
      • Læs, lyt og se
      • Dyk ned i alt det gode indhold

        Her kan du fordybe dig i artikler, lytte til spændende podcasts eller se inspirerende Masterclasses og webinarer om aktuelle emner og nye udgivelser.

      • Magasiner
      • RELEVANS #1
      • RELEVANS #2
      • RELEVANS #3
      • RELEVANS #4
      • RELEVANS #5
      • RELEVANS #6
      • RELEVANS leder
      • RELEVANS leder #2
      • Praxisnær
      • Projekter
      • TrivselsLUP #1
      • TrivselsLUP #2
      • Diplomopgaver i erhvervspædagogik
  • Mød os
      • Forlaget
      • Om Praxis
      • Medarbejdere
      • Bestyrelse
      • Kontakt en af salgskonsulenterne
      • Signe, Mie, Helle
        Har du brug for hjælp til at komme i gang med dine materialer fra Praxis?

        Du kan altid booke et møde med Signe, Mie eller Helle, så hjælper de dig godt igang.

      • Vil du være forfatter?
      • Vil du være forfatter?
        Har du en idé til et nyt materiale?

        Hos Praxis søger vi løbende nye forfattere, og du er altid velkommen til at kontakte en af vores redaktører, hvis du har lyst til at være med på holdet. 

  • Få hjælp
      • Kundeservice og teknisk support
      • Kontakt os
      • Support og driftstatus
      • Spørgsmål og svar
      • Gå til praxisOnline
      • Leder du efter dine digitale læremidler?

        Klik her for at gå til praxisOnline, hvor du finder alle dine digitale adgange – både eBog+, webBøger, træningsmoduler og forløb. 

      • Moxis
      • moxis
        Din Moodle-partner

        Praxis' Moodle-løsning hedder nu moxis. Læs meget mere om dine muligheder her.

Right Menu
  • Søg
  • Log ind
Se kurv
Der er ingen resultater

Resultater på bøger ()

Resultater på andre sider ()

Se alle resultater
  • Hjem
  • /
  • EUD
  • /
  • Slagter
  • /
  • Slagterbogen
Slagterbogen

Slagterbogen

Bog
604,00 kr.
755,00 kr.
eBog+ Flere varianter
Fra
134,00 kr.
167,50 kr.
Institutionslicens, tidsubegrænset lærer
Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en tidsubegrænset lærerlicens, modtager du en aktiveringskode.
Unilogin
604,00 kr.
755,00 kr.
Privatlicens, 1/2-årig
Når du køber en 1/2-årig privatlicens, modtager du en aktiveringskode, der kan bruges én gang. Køber du flere privatlicenser, modtager du flere aktiveringskoder, der alle kan bruges én gang. Licensen løber et halvt år fra købsdatoen.
134,00 kr.
167,50 kr.
Institutionslicens, tidsubegrænset elev
Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en tidsubegrænset elevlicens, modtager du en aktiveringskode.
Unilogin
604,00 kr.
755,00 kr.
604,00 kr.
755,00 kr.
Tilføj til kurv
  • Beskrivelse
  • Yderligere info

Slagterbogen er den solide tilgang til den grundlæggende viden, enhver detailslagter skal have. Den dækker hele uddannelsen og er opdelt i 5 dele.

1: Alment

Hygiejne, konservering, emballage, værktøj og beklædning, arbejdsmiljø.


2: Salg og service
Detailhandel, kunden, forretningen, slagterafdelingen, slagterafdelingens varer, detailslagteren, fremtiden, regnskab, kalkulation.

3: Kød - Tilberedning og tilbehør
Køds egenskaber, ernæring, sensorik, mejerivarer, æg, fisk og skaldyr, drikkevarer, varmebehandling af kød, charcuteri, portionering.

4: Kød fra produktion til opskæring
Kødproduktion, dyrevelfærd, slagtning, opskæring.

5: Pølsemageri
Pølsemageriproduktion, udvalgte recepter, tilsætnings- og hjælpestoffer, krydderier, saltning, røgning, tarme, helt pålæg og røgvarer.

Overalt er den krydret med illustrationer og forklarende eksempler. Bogen egner sig også som opslagsværk, blandt andet for svende og mestre.

Indhold

Del 1: Alment 
Hygiejne   
Konservering  
Emballage  
Værktøj og beklædning  
Arbejdsmiljø  

Del 2: Salg og service 
Detailhandel  
Kunden  
Forretningen  
Slagterafdelingen 
Slagterafdelingens varer 
Detailslagteren 
Fremtiden  
Regnskab  
Kalkulation  

Del 3: Kød - tilberedning og tilbehør  
Kød egenskaber  
Ernæring  
Sensorik
Mejerivarer 
Æg  
Fisk og skaldyr
Drikkevarer   
Varmebehandling af kød  
Charcuteri   
Portionering   

Del 4: Kød fra produktion til opskæring 
Kødproduktion  
Dyrevelfærd  
Slagtning   
Opskæring   

Del 5: Pølsemageri 
Pølsemageriproduktion 
Udvalgte recepter 
Tilsætnings- og hjælpestoffer 
Krydderier 
Saltning 
Røgning 
Tarme 
Helt pålæg og røgvarer 

Stikord 

Forord

Slagterfaget er ikke kun kendetegnet ved slagteren, der slagter dyrene, men også ved tarmrenseren, der behandler tarmsæt, forædleren, der fremstiller højt forædlede kødprodukter, detailslagteren med specialerne butik, delikatesse samt fisk og vildt, der fremstiller, tilbereder og sælger produkterne.
Alle er ansat i et utroligt spændende og bredt favnende fag, hvor der ikke alene stilles store krav fra forbrugerne, men også fra myndighedernes side med hensyn til produktets tilblivelse, sporbarhed og ikke mindst fødevaresikkerhed og etikken om, hvordan vi behandler vore dyr fra opvækst til slagtning.
Slagterbogen beskriver de faglige metoder og skikke, der fortsat er gældende, men den beskriver også de nyeste metoder vedrørende produkter, varekendskab, detailhandel, hygiejne, emballage/pakkemetoder/mærkning og arbejdsmiljø, og man har heller ikke glemt slagterfagets historiske træk.
En verden i forandring, med turbo på globalisering kræver også effektive og fleksible uddannelser i forandring.
Slagterfagets uddannelser er ingen undtagelse. Fagets uddannelser er og vil fortsat løbende blive tilpasset til nye kundekrav - etiske holdninger - ny viden inden for hygiejne og bakteriologi og arbejdsmiljø.
Uddannelserne er senest blevet tilpasset til at være mere måltidsorienterede. Kunderne kræver helhedsløsninger og oplevelser, når de køber ind hos slagteren. Endvidere er uddannelserne også tilpasset til den nye teknologi, som indføres på virksomhederne med stor hast.
For at kunne leve op til alle disse krav, kræver det medarbejdere med høj viden og en bred faglig uddannelse, der bl.a. sikres ved et opdateret og tidssvarende lærebogsmateriale.  Med denne reviderede udgave af Slagterbogen er jeg overbevist om, at eleverne erhverver sig en god basisviden i deres uddannelse, som er til gavn for den enkelte elevs og slagterbranchens fremtid.
En stor tak til Bent Mikkelsen og Ebbe Lauritsen, Slagteriskolen i Roskilde og til Lars Mortensen og Birgit Vind Madsen, Uddannelsescenter Holstebro for arbejdet med revision af Slagterbogen.
Bogen er oprindeligt skrevet af Lone Borg, men er tilrettet og ajourført i væsentlig grad i denne 4. udgave af læremiddeludvalget.
Del 2: Salg og service (undtagen kalkulation og bogføring) er skrevet af Poul-Jørgen Röser.
Afsnittet: Ølkendskab er skrevet af Bjarke Bundgaard.
Tak til de mange, der har leveret illustrationer uden beregning: Danish Meat Association (Danske Slagterier og Kødbranchens Fællesråd), Landsforeningen Dansk Fåreavl, Dansk Gede Union, Landsorganisationen af Danske Fiskehandlere, Dansk Slagtefjerkræ, Hanegal as, Stryhn's as, Dat Schaub, INGVALD.
Tak til SlagterRiget, Århus, for at lægge butik til til forsidefotoet.

Januar 2010

Harry Hansen
Chefkonsulent Dansk Industri
Formand for Slagterfagets Fællesudvalg

Forord 5. udgave
I denne udgave er der foretaget opdateringer og indføjet et afsnit om sensorik.

December 2014
Redaktionen ved Birgit Vind Madsen

01. juli 2014
480
9788770824811
Helle Lehrmann Madsen
05
Slagterbogen
Slagter
Hovedforløb
EUD

Praxis

 

Praxis Forlag A/S
CVR 41280921

København
Vognmagergade 7, 5. sal
1120 København K

Odense
Kochsgade 31D
5000 Odense

Rødekro
Hærvejen 8
6230 Rødekro

Kontakt kundeservice

Alle hverdage kl. 10.00-15.00

+45 70 23 85 87info@praxis.dk

Kontakt teknisk support

Alle hverdage 8.00-15.00

+45 70 23 26 72support@praxis.dk 

Følg os
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin

Praxis en del af Egmont, Danmarks største mediekoncern, der har bragt historier til live i mere end 100 år. Egmont er en dansk fond, som hvert år uddeler 100 millioner kroner til børn og unge, der har det svært.

Vi hører også under et af Danmarks største og førende læringshuse, Lindhardt og Ringhof Uddannelse, sammen med Alinea, Akademisk Forlag, GoTutor, Ordblindetræning og Forstå.dk.

back to top
Subfooter menu
  • Handelsbetingelser
  • Cookiepolitik
  • Persondatapolitik
Subfooter payment options
  • MobilePay
  • Visa
  • Mastercard
  • Visa Electron
  • JCB
  • Maestro
Praxis

Køb læremidler og find masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat For privatkunder og studerende. Du får vist priser inkl. moms. Fortsæt som privat privat
Institurion For institutioner og virksomheder. Du får vist priser ekskl. moms. Fortsæt som institution institution
PraxisOnline

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline