IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
432 , 00 kr.
540 , 00 kr.
Slagterbogen, eBog+

Slagterbogen, eBog+

Slagterbogen er den solide tilgang til den grundlæggende viden, enhver detailslagter skal have. Den dækker hele uddannelsen og er opdelt i 5 dele. er den solide tilgang til den grundlæggende viden, enhver detailslagter skal have. Den dækker hele uddannelsen og er opdelt i 5 dele.

Indhold

Del 1: Alment
Hygiejne  
Konservering 
Emballage 
Værktøj og beklædning 
Arbejdsmiljø 

Del 2: Salg og service
Detailhandel 
Kunden 
Forretningen 
Slagterafdelingen
Slagterafdelingens varer
Detailslagteren
Fremtiden 
Regnskab 
Kalkulation 

Del 3: Kød - tilberedning og tilbehør 
Kød egenskaber 
Ernæring 
Sensorik
Mejerivarer
Æg 
Fisk og skaldyr
Drikkevarer  
Varmebehandling af kød 
Charcuteri  
Portionering  

Del 4: Kød fra produktion til opskæring
Kødproduktion 
Dyrevelfærd 
Slagtning  
Opskæring  

Del 5: Pølsemageri
Pølsemageriproduktion
Udvalgte recepter
Tilsætnings- og hjælpestoffer
Krydderier
Saltning
Røgning
Tarme
Helt pålæg og røgvarer

Stikord

Forord

Slagterfaget er ikke kun kendetegnet ved slagteren, der slagter dyrene, men også ved tarmrenseren, der behandler tarmsæt, forædleren, der fremstiller højt forædlede kødprodukter, detailslagteren med specialerne butik, delikatesse samt fisk og vildt, der fremstiller, tilbereder og sælger produkterne.

Alle er ansat i et utroligt spændende og bredt favnende fag, hvor der ikke alene stilles store krav fra forbrugerne, men også fra myndighedernes side med hensyn til produktets tilblivelse, sporbarhed og ikke mindst fødevaresikkerhed og etikken om, hvordan vi behandler vore dyr fra opvækst til slagtning.

Slagterbogen beskriver de faglige metoder og skikke, der fortsat er gældende, men den beskriver også de nyeste metoder vedrørende produkter, varekendskab, detailhandel, hygiejne, emballage/pakkemetoder/mærkning og arbejdsmiljø, og man har heller ikke glemt slagterfagets historiske træk.

En verden i forandring, med turbo på globalisering kræver også effektive og fleksible uddannelser i forandring.
Slagterfagets uddannelser er ingen undtagelse. Fagets uddannelser er og vil fortsat løbende blive tilpasset til nye kundekrav - etiske holdninger - ny viden inden for hygiejne og bakteriologi og arbejdsmiljø.

Uddannelserne er senest blevet tilpasset til at være mere måltidsorienterede. Kunderne kræver helhedsløsninger og oplevelser, når de køber ind hos slagteren. Endvidere er uddannelserne også tilpasset til den nye teknologi, som indføres på virksomhederne med stor hast.

For at kunne leve op til alle disse krav, kræver det medarbejdere med høj viden og en bred faglig uddannelse, der bl.a. sikres ved et opdateret og tidssvarende lærebogsmateriale.  Med denne reviderede udgave af Slagterbogen er jeg overbevist om, at eleverne erhverver sig en god basisviden i deres uddannelse, som er til gavn for den enkelte elevs og slagterbranchens fremtid.

En stor tak til Bent Mikkelsen og Ebbe Lauritsen, Slagteriskolen i Roskilde og til Lars Mortensen og Birgit Vind Madsen, Uddannelsescenter Holstebro for arbejdet med revision af Slagterbogen.

Bogen er oprindeligt skrevet af Lone Borg, men er tilrettet og ajourført i væsentlig grad i denne 4. udgave af læremiddeludvalget.

Del 2: Salg og service (undtagen kalkulation og bogføring) er skrevet af Poul-Jørgen Röser.
Afsnittet: Ølkendskab er skrevet af Bjarke Bundgaard.

Tak til de mange, der har leveret illustrationer uden beregning: Danish Meat Association (Danske Slagterier og Kødbranchens Fællesråd), Landsforeningen Dansk Fåreavl, Dansk Gede Union, Landsorganisationen af Danske Fiskehandlere, Dansk Slagtefjerkræ, Hanegal as, Stryhn's as, Dat Schaub, INGVALD.

Tak til SlagterRiget, Århus, for at lægge butik til til forsidefotoet.

Januar 2010

Harry Hansen
Chefkonsulent Dansk Industri
Formand for Slagterfagets Fællesudvalg

Forord 5. udgave
I denne udgave er der foretaget opdateringer og indføjet et afsnit om sensorik.

December 2014
Redaktionen ved Birgit Vind Madsen

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
Udg. dato:
12. dec. 2020

ISBN:
9788757138283
Udgave: 5 Fag: Slagter Niveau: Hovedforløb Forlag: Praxis Redaktør: Helle Lehrmann Madsen
540 , 00 kr.
432 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis Forlag er en del af Egmont, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg Gotutor her.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx