IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
199 , 00 kr.
248 , 75 kr.
Oral radiologi - intraorale og ekstraorale optagelser

Oral radiologi - intraorale og ekstraorale optagelser

Pakken indeholder kapitel 7 Intraoral radiologi – basisundersøgelser fra bogen Tandklinikassistent – hovedforløb 4. udgave samt hæftet Oral radiologi – supplement til basisundersøgelser 1. udgave.

 

Intraoral radiologi – basisundersøgelser

Røntgenoptagelser, der anvendes i tandplejen, kan inddeles i de intraorale og de ekstraorale. Ved intraorale optagelser anvendes en forholdsvis lille billedreceptor, som placeres i patientens mund bag tænderne under eksponeringen, og det endelige røntgenbillede vil derfor kun vise et mindre område af tænder og kæber. De ekstraorale optagelser er kendetegnet ved, at receptoren er placeret uden for mundhulen og kan fx være en panoramaoptagelse. Det skønnes, at der tages mere end tre millioner intraorale røntgenbilleder om året på de danske tandklinikker, og denne type røntgenundersøgelse er dermed den langt mest almindelige. De ekstraorale optagelser er beskrevet i bogen Oral radiologi – supplement til basisundersøgelser sammen med en gennemgang af intraorale optagelser i to særlige kliniske situationer, nemlig lokalisation af en struktur i dybden samt kontrol af tandimplantater.

Dette kapitel omhandler intraorale røntgenoptagelser og beskriver standardoptagelserne periapikal optagelse med parallel- og vinkelhalveringsteknik og bitewing-optagelse. Desuden gennemgås krav og indikationer for røntgenundersøgelse, røntgenapparatets opbygning, røntgenstråling, billeddannelse, billedreceptoren samt billedkvalitet og fejl.

Indhold
1. Krav og indikationer for røntgenundersøgelse
2. Røntgenapparatets opbygning
3. Røntgenstråling
4. Billeddannelse
5. Billedreceptoren
6. Udførelse af intraorale optagelser
7. Billedkvalitet og fejl


Oral radiologi – Supplement til basisundersøgelser

Oral radiologi – supplement til basisundersøgelser er skrevet primært til brug i uddannelsen af tandklinikassistenter, men kan anvendes som en opslagsbog på tandklinikken af hele personalet, som ønsker viden, opdatering eller blot små tips inden for oral radiologisk undersøgelse.

Indhold

Ekstraorale optagelser
1. Panoramaoptagelse
2. Kranieoptagelse (cefalogram)
3. Cone Beam Computer-tomografi (CBCT)

Intraorale optagelser
4. Lokalisation af en struktur i dybden
5. Kontrol af tandimplantater
6. Stråledoser ved intraorale optagelser


Stråledosis-oversigt

 

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
Udg. dato:
12. aug. 2021

ISBN:
9788729004776
Udgave: 1 Fag: Tandklinikassistent Niveau: Hovedforløb Uddannelse: EUD Forlag: Praxis
248 , 75 kr.
199 , 00 kr.
Læg i kurv
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, Plus og GoTutor.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx

Jeg handler som

Privat

  • For privatkunder og studerende.
  • Du får vist priser inkl. moms.

Institution

  • For institutioner og virksomheder.
  • Du får vist priser ekskl. moms.
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution