Hvad sker der, når isen smelter i Grønland?
Jordens temperatur stiger, og indlandsisen smelter med store konsekvenser for natur og mennesker. Mød klimaforsker Sebastian Mernild og fagkonsulent Niels Vinther, der giver dig en unik indsigt i klimaforandringerne.
Få den nyeste viden til din undervisning i naturgeografi
Temperaturen stiger, og indlandsisen smelter. Men hvilken betydning får det for klimaet i Arktis – og herhjemme?
Hør eventyrer og klimaforsker Sebastian Mernild og fagkonsulent Niels Vinther drøfte klimaforandringernes påvirkning af indlandsisen, betydningen for de omkringliggende havområder, og hvordan man kan måle klimaforandringerne.
På denne masterclass får du de nyeste vinkler på problemstillingen fra en af verdens førende forskere i klimaforandringer. Du får samtidig konkrete bud på, hvordan du kan arbejde med emnet i din undervisning i naturgeografi og geovidenskab, fx hvordan man kan arbejde med problemstillingen med eksperimenter og data.
- Dato: 15. november 2021
- Tid: 15.30-16.00
- Sted: Online
- Hvem: Undervisere i naturgeografi på STX, HF og HTX
- GRATIS
Gik du glip af Masterclassen?
Se udsendelsen og få gode tips til din undervisning.
MØD
DELTAGERNE
SEBASTIAN MERNILD
Eventyrer og klimaforsker
Sebastian Mernild er en af verdens førende forskere i klimaforandringer og global opvarmning, og han er en af hovedforfatterne til IPCC’s 6. klimarapport, der udkommer i 2022. Han har gennem hele sin karriere studeret gletsjere med særlig fokus på deres massebalance og afstrømning. I dag er han forsker og prorektor på SDU og en af arkitekterne bag SDU’s nye klimacenter, der åbner i slutningen af 2021.
NIELS VINTHER
Gymnasielærer og fagkonsulent
Niels Vinther arbejder som gymnasielærer på Egedal Gymnasium og er fagkonsulent for geografi, naturgeografi og geovidenskab. Hans interesse for klima er særligt koncentreret omkring Arktis, hvor ændringerne sker meget hurtigt.De hurtige ændringer i Arktis er bekymrende, da små ændringer i temperatur kan få konsekvenser for smeltning af både havis og indlandsis, samt måske ændringer i vindsystemer og havstrømme. Niels har sammen med Tomas Westh Nørrekjær skrevet bogen Naturgeografi C.
RELATEREDE MASTERCLASSES
HVAD DNA’ET KAN FORTÆLLE
DNA-forskning er en nøgle, der åbner for nye indsigter i historien og giver os ny viden om vores forfædre. DNA-forsker Eske Willerslev og forfatter og underviser Niels Høgslund dykker sammen ned i DNA-forskningen, og hvordan du kan inddrage den i din undervisning.
Afholdt 15. september 2021
CYBERSIKKERHED
Cyberangreb er en af de største trusler mod Danmarks sikkerhed, og mange virksomheder har angrebene på tæt hold. Forsker Jens Myrup Pedersen og underviser Anne Boie Johannesson opdaterer dig på den nyeste forskning i cybersikkerhed.
Afholdt 13. oktober 2021
NYSGERRIG PÅ VORES ANDRE MASTERCLASSES?
Få den nyeste viden om aktuelle emner fortalt af de skarpeste hjerner inden for deres felt.
HELT GRATIS