Gastronom
Når du køber en tidsubegrænset elevlicens, modtager du en aktiveringskode.
Når du køber en tidsubegrænset lærerlicens, modtager du en aktiveringskode.
- Beskrivelse
- Yderligere info
Gastronom dækker hovedforløbet for specialet kok og den første del af hovedforløbet for specialet smørrebrød og catering.
Bogen gør eleverne køkkenklar, så de bl.a. kan anvende de mest gængse tilberedningsmetoder, og den giver dem kendskab til, hvilke råvarer der passer til hvilke metoder. Eleverne kan anvende og videreudvikle denne viden i kapitlerne Fra råvarer til ret og Menulære.
Eleverne får også et bredt kendskab til mange af de råvarer, som en gastronom arbejder med. Råvarerne er inddelt i kapitler fra fisk over fugl til firbenede dyr. Som udgangspunkt er omtalte frugter og grøntsager i bogen danske. Derudover indeholder bogen kapitler om desserter og det kolde køkken. Tilsammen skaber det rammen for, at eleverne kan se en sammenhæng i menuer, og indbyder således eleverne til at anvende kapitlet Sensorik, når de selv skal sammensætte retter og menuer. Bogen giver desuden en teoretisk forklaring på koblingen mellem køkkenteknikker og råvarers egenskaber.
Eleverne får ydermere støtte af kapitlet Køkkenudtryk og fremmedord, som forklarer fagudtryk og navne, der kendetegner flere klassiske retter. Dette giver eleverne en forståelse af, hvilke historiske madtendenser kokkefaget bygger på.
Ud over at bæredygtighed er et gennemgående fokus i bogen, byder Gastronom også på et helt nyt kapitel om bæredygtighed.
Foruden tekst indeholder bogen også opdaterede fotos og illustrationer samt spritnye film og podcast, der skaber variation og understøtter flere læringsbehov.