IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
599 , 00 kr.
748 , 75 kr.
Binderi, Teknik, Design

Binderi, Teknik, Design

Binderi - Teknik - Design er den mest omfattende bog om blomsterbinding på dansk.

Bogen fungerer som grundbog til uddannelserne blomsterbinder og blomsterdekoratør.
Den er baseret på de ministerielle bekendtgørelser og gennemgår udførligt det grundlæggende faglige stof, men inspirerer også til kreativitet og nytænkning. Leg og eksperimenter med former, farver, overflader og bevægelser er i højsædet.

En fascinerende og farvemættet bog, hvor blomsterbindere og -dekoratører kan finde inspiration til nyt og slå de grundlæggende teknikker op.

Binderi - Teknik - Design er skrevet i et letlæseligt sprog, og teksten er overalt ledsaget af fotos og tegninger, der understøtter indlæringen. Strukturen i bogen gør det muligt at følge arbejdsfaser og teknikker i tekst og billeder. Stoffet kan gennemgås kontinuerligt, eller der kan springes mellem kapitlerne. Bogen kan også bruges som opslagsværk.

Binderi - Teknik - Design kan anvendes af alle - fra helt uøvede til professionelle bindere. Bogen vil desuden kunne anvendes inden for jordbrug, gartneri, blomsterhandel, blomsterbindingskurser og andre beslægtede interesse- og uddannelsesområder.

Bogen er skrevet af Dorthe Vembye.

Bogen er udviklet i samarbejde med faget, virksomheder, erhvervsskoler og faglærere.

Indhold

Fagets forord

Forord

Indledning

Stilhistorie

Farvelære

Formgivning

Proportioner

Målsætning

Materialelære

Varebehandling

Teknik

Buketter

Blomsterarrangementer

Plantearrangementer

Bryllupsbinderi

Begravelsesbinderi

Rumdekorering

Indpakning og emballering

Litteratur

Stikord

Forord

Binderi - Teknik - Design er en dækkende titel til denne bog om blomsterbinding. Bogen, der er opbygget ud fra en pædagogisk og faglig vinkel, indeholder alle de vigtige elementer, der skal til i et fag, som i de senere år har gennemgået en rivende udvikling i forhold til teknik og design.

Idegrundlaget for bogen er skabt ud fra de ministerielle bekendtgørelser for henholdsvis blomsterdekoratøruddannelsen og uddannelsen til blomsterbinder. Den er lavet som en grundlæggende bog, men dog opbygget på en sådan måde, at der også kan arbejdes ud over det grundlæggende både i forhold til teknik, målsætning og formgivning.

Bogen kan med hensyn til pædagogik og fagligt indhold bruges af alle, på alle niveauer - fra helt uøvede til professionelle eller meget trænede bindere. Hensigten er, at der fagligt kan arbejdes målrettet og disciplinært med det helt grundlæggende, men bogen kan endvidere give ideer til udvikling af kreativitet og nytænkning.

For at blive god til sit fag er det nødvendigt at få en bred viden og teoretisk indsigt i de forskellige emner og discipliner, som faget indeholder, og at kunne forstå sammenhænge mellem de forskellige dele. Derfor er bogen opbygget, så det er muligt at forstå et begreb, følge en arbejdsfase ved hjælp af teknik og billeder samt få indsigt i et historisk perspektiv.

Indholdsmæssigt er bogens forløb lavet sådan, at den kan læses kontinuerligt, der kan vælges enkelte kapitler ud, der kan springes mellem kapitler, eller den kan bruges som et opslagsværk.

I et designfag som binderi er det vigtigt at have kendskab til stilhistorie, farvelære, komposition og perspektiv for at kunne forstå, udvikle og skabe. Det er der taget højde for i bogens første del, hvor de første 4 kapitler kan bruges i stil, form og farve som er obligatorisk på mange uddannelser.

For at kunne varetage det grundlæggende sammen med det mere eksperimenterende er der i denne bog lavet en opbygningsnøgle eller en måde at målsætte sit arbejde på, der kan kombineres i det uendelige, på alle niveauer og i forskellige sammenhænge. Inspirationskilden til denne opbygningsnøgle er hentet hos den tyske blomsterdekoratør Gregor Lersch, der har lavet en lignende nøgle. Opbygningsnøglen er et værktøj til forståelse for de enkelte opbygningsdele og kan danne basis for en klar målsætning med det binderiarbejde, der skal fremstilles.

Materialelære og varebehandling er ligeledes to grundlæggende emner, der er vigtige at have kendskab til, så man kan opnå en god holdbarhed og kvalitet på varer og binderiarbejder.
Under materialelære indgår emner som produktansvar og miljø som væsentlige dele af det at arbejde med blomster.

Teknik er beskrevet i forhold til den rivende udvikling, som faget er inde i. Lige fra de mest anvendte teknikker til de mere eksperimenterende. Alle er vist med illustrative tegninger og farvebilleder. Binderi, teknik og design består endvidere af kapitler med faglige discipliner fra buketbinding, blomster- og plantearrangementer, fra bryllup og begravelse til rumdekorering og indpakning.

Dorthe Vembye
Oktober 2003


Forord 2. udgave

I anden udgave er der rettet fejl samt foretaget ændringer i tekst og billeder, primært i kapitlet Farvelære.

Dorthe Vembye
Oktober 2006

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
520 sider
Udg. dato:
01. jul. 2006

ISBN:
9788778816610
Udgave: 2 Fag: Blomsterbinder Niveau: Grundforløb-Hovedforløb Uddannelse: EUD Forlag: Praxis Redaktør: Helle Lehrmann Madsen
748 , 75 kr.
599 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, moxis, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx
Praxis

Køb læremidler og find Masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat

For privatkunder og studerende.

Du får vist priser inkl. moms.

Fortsæt som privat
Institurion

For institutioner og virksomheder.

Du får vist priser ekskl. moms.

Fortsæt som institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution