Gå til hovedindhold
Privat
Institution
Hjem
Main navigation
  • Køb materialer
      • Gymnasiale uddannelser
      • STX
      • HF
      • HHX
      • HTX
      • EUX
      • Se alle
      • Erhvervsuddannelser
      • Grundforløb
      • Hovedforløb
      • Se begge
      • Forberedende grunduddannelse
      • FGU
      • Fagpakker til FGU
      • Voksenuddannelser
      • Sprogcentre
      • AMU
      • AVU
      • FVU
      • Se alle
      • Fagpakker til gymnasiet
      • Fagpakker
        Se nærmere på fagpakken til dit fag

        Med fagpakker fra Praxis får du alt til dit fag samlet ét sted: både bøger, undervisningsforløb og træningsmoduler. 

  • Bliv inspireret
      • Læs, lyt og se
      • Dyk ned i alt det gode indhold

        Her kan du fordybe dig i artikler, lytte til spændende podcasts eller se inspirerende Masterclasses og webinarer om aktuelle emner og nye udgivelser.

      • Magasiner
      • RELEVANS #1
      • RELEVANS #2
      • RELEVANS #3
      • RELEVANS #4
      • RELEVANS #5
      • RELEVANS #6
      • RELEVANS leder
      • RELEVANS leder #2
      • Praxisnær
      • Projekter
      • TrivselsLUP #1
      • TrivselsLUP #2
      • Diplomopgaver i erhvervspædagogik
  • Mød os
      • Forlaget
      • Om Praxis
      • Medarbejdere
      • Bestyrelse
      • Kontakt en af salgskonsulenterne
      • Signe, Mie, Helle
        Har du brug for hjælp til at komme i gang med dine materialer fra Praxis?

        Du kan altid booke et møde med Signe, Mie eller Helle, så hjælper de dig godt igang.

      • Vil du være forfatter?
      • Vil du være forfatter?
        Har du en idé til et nyt materiale?

        Hos Praxis søger vi løbende nye forfattere, og du er altid velkommen til at kontakte en af vores redaktører, hvis du har lyst til at være med på holdet. 

  • Få hjælp
      • Kundeservice og teknisk support
      • Kontakt os
      • Support og driftstatus
      • Spørgsmål og svar
      • Gå til praxisOnline
      • Leder du efter dine digitale læremidler?

        Klik her for at gå til praxisOnline, hvor du finder alle dine digitale adgange – både eBog+, webBøger, træningsmoduler og forløb. 

      • Moxis
      • moxis
        Din Moodle-partner

        Praxis' Moodle-løsning hedder nu moxis. Læs meget mere om dine muligheder her.

Right Menu
  • Søg
  • Log ind
Se kurv
Der er ingen resultater

Resultater på bøger ()

Resultater på andre sider ()

Se alle resultater
  • Hjem
  • /
  • EUD
  • /
  • Bager-konditor
  • /
  • Bagerhåndbogen
Bagerhåndbogen

Bagerhåndbogen

Henrik Jørgensen
Bog
215,00 kr.
268,75 kr.
215,00 kr.
268,75 kr.
Tilføj til kurv
  • Beskrivelse
  • Yderligere info

Et fremragende hjælpemiddel, der giver hele den nødvendige baggrundsviden om de grundlæggende recepter, alle bagere skal kende. Praktiske råd og vink gives undervejs. Efter hver type bagværk er der anbragt tomme skemaer, som eleven kan udfylde med egne notater. Bogens format gør den nem at bruge i bageriet, når man er i praktik. Et solidt grundlag i den daglige undervisning.

Indhold

Varme gærdeje
Generelt
Franskbrød
Rundstykker 1
Rundstykker 2
Horn og gifler 1
Horn og gifler 2
Bløddej
Tvebakker
Krydderboller
Hveder
Franskbrød
KaIkvand
Flûtes
Flûtes med kalkvand
Kuvertbrød
Fletbrød
Toast/sandwichbrød
Pitabrød
Burgerboller
Græsk madbrød

Rugbrød
Generelt
Brug af surdej
Måling af syreindhold i surdej
Surdejsmængde
Dejtemperatur
Vandtemperatur
Fremgangsmåde
Tabel mørke rugbrød 1 - surdejsudbytte 150
Tabel mørke rugbrød 2 - surdejsudbytte 170
Tabel mørke rugbrød 3 - surdejsudbytte 200
Tabel lyse rugbrød 1 - surdejsudbytte 150
Tabel lyse rugbrød 2 - surdejsudbytte 170
Tabel sigtebrød - surdejsudbytte 150
Brug af skema til rugbrød
Konservering af surdej
Recept for opstart af surdej
Recept for fuldkornsrugbrød
Recept for fuldkornsrugbrød m malt
Recept på mørke rugbrød
Recept for lyse rugbrød
Recept for sigtebrød
Recept for grove sønderjyder
Recept for sønderjyske rugbrød

Grovbrød
Generelt
Tabel over syregrader
Hvidtølsbrød
Hasselnøddebrød
Hvedefiberbrød
Gulerodsbrød
Valnøddebrød
Solsikkebrød
Grahamsbrød
3-korns brød
4-korns brød
Sesambrød
Hyrdebrød
Hørfrøbrød
Pelsjægerbrød
Hvedekimsbrød
Klidbrød
Surbrød
Gulerodsboller
Boghvedebrød
Ingefærbrød
Havrebrød
Havrehjerter
Peanutsbrød

Rullede deje
Generelt
Hvid glasur
Brun glasur
Grundcreme
Kogt creme
Brun remonce
Karamelremonce
Remonce
Borgmesterinasse
Wienerdej 1
Wienerdej 2

Småt wienerbrød
Horn
Smørsnegle
Hanekamme
Skrubber
Romsnegle
Dobbeltsnegle
Tryksnegle
Blondebrød

Stort Wienerbrød
Wienerkranse
Trekant
Borgmesterkrans
Borgmesterstang
Hannovertærte (stor spandauer)
Pariserkrans
Smørkrans
Kringle à 500 g
Kringle à 600 g
Smørkager (Dagmartærter)
Franske smørkager
Smørstænger
Julekager
Julestjerner
Stort Wienerbrødshorn
Recept for Halv-wiener 1
Recept for Rullet bløddej

Halv-wiener/rullet bløddej
Kanelsnegle
Overskårne
Tebirkes
Rosenbrød
Rullede krydderboller

Butterdej
Recept for butterdej
Butterdejssnitter
Postejer
Tarteletter
Frugtkranse
Sveskestænger
Æblefisk
Makronboller
Sukkerkringler
Stor fisk
Halvmåner (Fleurons)
Flettet Svesketærte
Kantstænger
Stænger til Napoleonskager og Gåsebryst
Vol-au-vent
Rund napoleonstærte
Bund til 30 franske smørkager
Recept for Grovtebirkes
Recept for Croissant :
Recept for Croissanter m hævestykke
Grovtebirkes
Croissant

Rørte masser
Generelt
Sandkage
Mazarinkage
Drømmekage
Plumkage
Havanakage
Krydderikage
Præstegårdskage
Mandelkage
Chokolade-orange
Cocktailkage
Herningkage
Sirupskage

Piskede masser
Generelt
Lagkagebunde 1
Lagkagebunde 2
Smørcreme 1
Smørcreme 2
Smørcreme 3
Marengs
Hindbær- og abrikosroulader
Chokoladeroulade
Honningroulade
Nougatroulade
Fragelitéroulade
Roxyroulade
Rørt roulade
Mazarinroulade

Småkager
Generelt
Vanillekranse
Finskbrød
Specier
Chokoladespecier
Jødekager
Brune kager
Kokospleskner
Kokosstænger
Krydderismåkager
Nougatsmåkager
Festsmåkager
lngefærkager
Klejner 1 (Visit)
Klejner 2
Nøddekager
Nøddespecier
Strassburger
Nissefryd
Pebernødder

Snitter
Generelt
Makronsnitter
Æblesnitter
Dag- og natsnitter
Honningsnitter
Hindbærsnitter
Kakaosnitter

Desserter

Fromager
Grundrecept
Ymerfromage
Kærnemælksfromage
Romfromage
Chokoladefromage
Ananasfromage
Appelsinfromage
Citronfromage
Hasselnødderand
Mandelrand
Karamelrand
Fløderand

Is
Grundis 1
Grundis 2
Grundis 3
Lumumba is
Parfait is generelt
Parfait is I
Parfait is II
Sorbetis generelt
Citronsorbet
Appelsinsorbet
Jordbærsorbet
Rababersorbet

Tørkager
Generelt
Linsedej
Makroner
Marcipan
Kransekagemasse
Nougattrøffel
Mazarinmasse
Kokostoppe
Sarah Bernhard
Fragelité
Vandbakkelser
Galletboller
Romkager
Chokoladetrøffel
Montmartrekager
Kræmmerhuse
Nøddehorn
Okseøjne
Nøddemazariner
Sveskesnitter
Solbærsnitter
Napoleonshatte
Mazariner
Nougatmedaljer
Berlinervafler
Højriskager
Cremelinser
Kongreskager
Marcipansnitter
Grunddej til Honningkager
Honningkagedej
Florentinere/nødderuller

Kransekagebagværk

Forord

Bagerhåndbogen er blevet til på grundlag af det faktum, at Danmark er et af de sidste lande i Europa, som ikke udregner bagerecepter ud fra 1 kg mel.

Denne fremgangsmåde sikrer ydermere en langt større kvalitetskontrol ved dejføringen, liggetiden, raskningen og udbagningen. Dette faktum er da også erkendt i udarbejdelsen af de nye svendeprøver for bagere, hvor udgangspunktet er antal kg mel.

Bogen er en grundbog, hvor der er recepter og fremstillingsvejledning til de fleste almindeligt fremstillede brød- og kagetyper. Dog er der ikke kage- og brødtyper fra lokale områder i Danmark.

Bogen er inddelt i hovedområder, og til hvert hovedområde er der anført en generel fremgangsmåde. Der skal gøres opmærksom på, at bogen er udarbejdet til brug på grunduddannelsen for bagere, hvor eleverne skal lære at arbejde med de grundlæggende fremstillingsmetoder samt få en fornemmelse af de mange forskellige brød- og kagetyper, der kan fremstilles.

Der vil til stadighed ske en revision af bogen ud fra de tilbagemeldinger og erfaringer, som brugen af bogen medfører.

Recepterne for gærbrød tager udgangspunkt i en vandoptagelse på 60%, afhængig af æg- og fedtmængden i recepten.

Ringsted, april 1997
Henrik Jørgensen

01. juli 1997
256
9788778810175
Helle Lehrmann Madsen
Praxis Forlag A/S
02
Bagerhåndbogen
Bager-konditor
Hovedforløb
EUD
Gymnasiale uddannelser
EUX

Praxis

 

Praxis Forlag A/S
CVR 41280921

København
Vognmagergade 7, 5. sal
1120 København K

Odense
Kochsgade 31D
5000 Odense

Rødekro
Hærvejen 8
6230 Rødekro

Kontakt kundeservice

Alle hverdage kl. 10.00-15.00

+45 70 23 85 87info@praxis.dk

Kontakt teknisk support

Alle hverdage 8.00-15.00

+45 70 23 26 72support@praxis.dk 

Følg os
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin

Praxis en del af Egmont, Danmarks største mediekoncern, der har bragt historier til live i mere end 100 år. Egmont er en dansk fond, som hvert år uddeler 100 millioner kroner til børn og unge, der har det svært.

Vi hører også under et af Danmarks største og førende læringshuse, Lindhardt og Ringhof Uddannelse, sammen med Alinea, Akademisk Forlag, GoTutor, Ordblindetræning og Forstå.dk.

back to top
Subfooter menu
  • Handelsbetingelser
  • Cookiepolitik
  • Persondatapolitik
Subfooter payment options
  • MobilePay
  • Visa
  • Mastercard
  • Visa Electron
  • JCB
  • Maestro