IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
95 , 00 kr.
118 , 75 kr.
Verdens bedste faglærer

Verdens bedste faglærer

tips og teknikker

Verdens bedste faglærer − Tips og teknikker lægger op til diskussion og debat, men giver samtidig præcise og konkrete råd til, hvordan du som faglærer får det bedste ud af undervisningen og tiden med eleverne.

Bogen er skrevet af Ulrik Bak Nielsen, der til daglig underviser på Københavns Tekniske Skole.

LÆS MERE PÅ www.verdensbedstefaglærer.dk

Indhold

 • Faglærerens ti bud
 • Elever og undervisning
 • Kolleger og samarbejde
 • Dig selv.

Forord

Hvad motiverer og fastholder et ungt menneske i mødet med en skole og en uddannelse? Dette spørgsmål har mange forskningsrapporter, undersøgelser og evalueringsinitiativer i årtier forsøgt at give et fyldestgørende svar på. Med små variationer i forhold til uddannelse, alder og forudsætninger synes svarene dog altid at bevæge sig i samme retning: Mod, undervisningen og den eller de lærere, som eleven møder på sin vej igennem en uddannelse.

Sådan er det også på en erhvervsskole. Her møder eleven ofte en anden type undervisning end den, der har været gældende i grundskolen. Her foregår en stor del af undervisningsaktiviteterne
på værksteder, og den teoretiske del er ofte knyttet tæt til praksis og det håndværk, eleven har valgt at uddanne sig til.

Det kræver en helt særlig type lærer. En lærer, som på den ene side mestrer de pædagogiske aspekter af god klasseledelse – og på den anden side kan inspirere og motivere gennem et håndværk og den håndværkskultur, der knytter sig til faget. 

Det er ikke nogen let eller enkel opgave. Ikke desto mindre er det, hvad alle faglærere på erhvervsskolerne rundt omkring i landet gør hver dag. Gennem bl.a. gode relationer til elever og virksomheder og grundigt forberedt undervisning er faglærerne dem, der i sidste ende skaber den afgørende motivation og mening for eleverne, når de er på skolen.

Men hvad enten man er nystartet faglærer eller har mange års erfaring, er det altid interessant at blive udfordret på sin pædagogiske, didaktiske og (fag)faglige praksis. 

Denne bog er efter forfatterens eget udsagn blevet til ved at lytte til kollegers gode råd, elevernes tilbagemeldinger og ved at have egne øjne og ører med sig som underviser. Indtrykkene har han omsat og samlet til en række gode og konkrete tips og teknikker, der fortjener at blive delt. Og skulle lærere fra andre uddannelser læse med, er der helt sikkert også noget at hente for dem.
Rigtig god fornøjelse med læsningen. 

Ole Heinager, direktør
Københavns Tekniske Skole
Marts 2015

Læs mere >

< Læs mindre

  "Denne udgivelse viser med al ønskelig tydelighed, at det bedste stof eller indhold ikke altid kommer fra de tykkeste bøger - eller fra tekster med alenlange sætninger!
  Uddannelsesbladet
  Vælg format
  På lager
  Udg. dato:
  01. jul. 2013

  ISBN:
  9788770823968
  Udgave: 1 Fag: Lærer Niveau: Mellemlang videregående uddannelse Forlag: Praxis
  118 , 75 kr.
  95 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   "Denne udgivelse viser med al ønskelig tydelighed, at det bedste stof eller indhold ikke altid kommer fra de tykkeste bøger - eller fra tekster med alenlange sætninger! Lærer ved Københavns Tekniske Skole Ulrik Bak Nielsen har på kun 56 sider sammenfattet en masse yderst anvendelige tips og teknikker, som burde have været selvskrevet som pensum på alle tidligere PG-kurser - og som fremover bør indgå i alle pædagogiske uddannelser og kurser. (...) Dette hæfte skal købes til alle nyansatte på vore skoler - og bør købes til andre for at kunne danne udgangspunkt for nogle spændende diskussioner i lærergrupperne. Og enhver ansvarlig leder læser med!"
   Uddannelsesbladet
   Feltgruppe

   Praxis Forlag er en del af Egmont, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg Gotutor her.

    
    
    
    
    
    
   v1.0.0-prx