IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
439 , 20 kr.
549 , 00 kr.
Vedligehold eBog+

Vedligehold eBog+

Asset maintenance management

Vedligehold er det danske standardværk for strategisk vedligehold af produktions- og procesanlæg – på tværs af brancher og industrier. Vedligehold kan anvendes alle steder, hvor der er anlæg – assets – som skal omfattes af en overordnet plan for vedligeholdsindsatsen og tilhørende investeringer.

Vedligehold har en klar ledelsesvinkel på vedligeholdsopgaver og optimering af disse. Bogen bevæger sig på et overordnet niveau, hvor vedligehold planlægges, og hvor der lægges strategier og skal foretages investeringer. Vedligehold belyser argumenterne for, hvorfor investeringer i optimering af vedligehold kan være en rigtig god business case, som samtidigt bidrager til virksomhedens overordnede mål og strategi.

Vedligehold kan således anvendes i forbindelse med konkrete opgaver i virksomheder, men også som lærebog på blandt andet maskinmesteruddannelsen, ingeniørstudier og på diplomuddannelsen i vedligehold. Vedligehold er ikke nødvendigvis en bog, der skal læses fra start til slut, men er udformet som et opslagsværk, man kan konsultere efter behov og den konkrete opgave.

 

Ekstramateriale – bogens illustrationer
Undervisere kan få adgang til bogens ekstramateriale med et udvalg af bogens illustrationer til download. Kontakt Morten Lykke Nielsen (mln@praxis.dk) for at få en aktiveringskode.

Indhold

Kapitel 1 Indledning
Kapitel 2 Asset Management – ledelse af aktiver
Kapitel 3 Total Produktiv Vedligehold – TPM
Kapitel 4 Vedligeholdsaftaler
Kapitel 5 Mennesket og vedligehold
Kapitel 6 Vedligehold 4.0
Kapitel 7 IT-baserede vedligeholdssystemer
Kapitel 8 Vedligeholdsøkonomi
Kapitel 9 Teknikker til tilstandskontrol
Kapitel 10 Reservedelsstyring
Kapitel 11 Grundårsagsanalyser
Kapitel 12 Vedligeholdsplanlægning Vedligeholdsplan for aktiver og enheder
Kapitel 13 Reliability Centered Maintenance – RCM
Kapitel 14 Organisation
Kapitel 15 Vedligeholdsstrategi
Kapitel 16 Måling og KPI’er som ledelsesværktøj
Kapitel 17 Risikoledelse
Kapitel 18 Grundlæggende vedligehold

Litteraturliste

Stikordsregister

Forord

Vedligehold udkommer hermed i sin 5. udgave, og for første gang er det ikke Svend Aage West, som er forfatteren, men derimod et forfatterpanel af otte vedligeholdseksperter udpeget af DDV, Den Danske Vedligeholdsforening.

På DDV’s vegne vil jeg gerne rette en stor tak til Svend Aage West, der har været så storsindet at overlade den fortsatte opdatering og udgivelse af Vedligehold til DDV, hvor han i mange år har bidraget i forskellige nøgleroller med sin store viden og erfaring.

Vedligehold har længe været det danske standardværk på området og er anvendt på både uddannelser og i industrien. På den baggrund er vi stolte over at have fået overdraget ansvaret for værket. Svend Aage West har samtidig givet os frie hænder til at vurdere, hvor meget af det oprindelige indhold som kunne genbruges, og hvor der var brug for nyt indhold. Vi har prøvet at løse opgaven med respekt for den store indsats, han har ydet indtil nu.

For DDV er denne nye udgave af Vedligehold en understregning af, at vi er Danmarks unikke samlingspunkt for videndeling og innovation, når det gælder vedligehold. Vi håber, at Vedligehold fortsat vil bidrage til såvel uddannelse af kommende vedligeholdsansvarlige som ved løsning af konkrete opgaver i virksomhederne. At Vedligehold kan anvendes som opslagsværk, der ikke nødvendigvis skal læses fra ende til anden, har været et vigtigt kriterie for redaktionen.

Uddannelse og løbende ajourføring af kompetencer bliver et uundgåeligt krav til fremtidens vedligeholdsansvarlige. Udviklingen går så hurtigt, både teknisk og kommercielt, at gårsdagens metoder ikke bliver ved med at slå til.

Denne udgave kigger således ud i fremtiden, der er beskrevet med begreber som Industri 4.0, Internet of Things og Big Data. Disse udtryk dækker over den stadig mere omfattende digitalisering af produktion og tekniske processer – og dermed vedligeholdsindsatsen – som vil kræve nye kompetencer.

I sidste ende skal den stadige optimering af vedligeholdet bidrage til virksomhedens overordnede strategi. Man kan ikke se isoleret på vedligeholdsindsatsen – den skal fastholde og helst styrke konkurrenceevnen. Den økonomiske betydning af vedligeholdsindsatsen kan næppe overvurderes og vil stille krav til, at man - du - vælger den rigtige vedligeholdsstrategi. Der bliver nok at tage fat på.


God læsning!

Allan Pedersen
Formand
Den Danske Vedligeholdsforening

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
Udg. dato:
01. jul. 2020

ISBN:
9788757135817
Udgave: 5 Fag: Ingeniør Niveau: Lang videregående uddannelse Forlag: Praxis Redaktør: Pia Barnholdt Kristoffersen
549 , 00 kr.
439 , 20 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis Forlag er en del af Egmont, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg Gotutor her.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx