IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
20 , 00 kr.
25 , 00 kr.
RYK din verden

RYK din verden

RYK din verden

RYK din verden er en nytænkning af det sproglige og mediemæssige stofområde i danskfaget, der sætter eleverne i kontakt med det omkringliggende samfund og giver dem et talerør for det, der rører sig blandt de unge lige nu, lige her. Omdrejningspunktet er elevernes arbejde som journalister og producenter af konstruktiv journalistik i samarbejde med et lokalt medie(hus). Forløbet kan også sagtens gennemføres med intern sparring.

Den grundige lærervejledning indeholder forløbsbeskrivelser til begge modeller, beregnet til 5-7 moduler af 90 minutters varighed.

Forløbet giver eleverne mulighed for at se sig selv som aktivt reflekterende mediebrugere og rejser spørgsmål som: Hvordan betragter vi verden? Hvordan betragter vi os selv? Hvilken rolle kan vi spille? Hvor vil vi gerne hen? Hvad er det for et samfund, vi ønsker os?

Eleverne får en metode til at vende problemstillinger på hovedet med den gode historie for øje, så der skabes fokus på løsninger.
Formålet med forløbet er at vise, at man godt kan gå imod strømmen, og at selv om man påvirkes af verden, påvirker man den omvendt også selv.

Forløbet er målrettet undervisningen i dansk A på de gymnasiale uddannelser og indeholder en innovationsdel.


Kernestof i RYK din verden:

  • Produktivt og refleksivt arbejde med elevernes udtryksfærdighed
  • Analyse og vurdering af mediers funktion i sociale, kulturelle og historiske sammenhænge
  • Produktivt arbejde med medieudtryk i sociale sammenhænge.

I RYK din verden finder du videoer med gode råd og tips til at komme i gang med at bruge iPraxis, så du og dine elever får mest muligt ud af arbejdet med forløbet.

Forløbet er tilgængeligt på praxisOnline.

Se en introduktion til RYK din verden:

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
Udg. dato:
05. sep. 2020

ISBN:
9788757137309
Udgave: 2 Fag: Dansk Forlag: Praxis Redaktør: Iben Sletten Stampe
25 , 00 kr.
20 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis Forlag er en del af Egmont, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg Gotutor her.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx