Mette A. N. Bowyer

webBog
Mette A. N. Bowyer

Vinder af Årets DEP-opgave 2015: EUD Engelskundervisning igennem elevens øjne - et indblik i elevernes holdninger omkring motivation for faget

Mette A. N. Bowyer

Mette Bowyer Foto

Mette har brugt ca. 10 år i England, hvor hun læste sin Bachelor i Marketing og blandt andet arbejdede ved et reklamebureau i London. Anden arbejdserfaring inkluderer adskillige år som Marketing Manager ved innovative teknologivirksomheder. I 2011 skete et glædeligt karriereskifte til Handelsskolen som fuldtidsunderviser hos Aalborg Handelsskole. I 2012 startede hun på Diplomuddannelsen i Erhvervspædagogik, som igennem de 3 år har set hende studerede ved PH Metropol Århus, VIA Århus og PH Metropol København. I samme tidsperiode har fokus også været på deltagelse i et projekt om lærerkompetencer og en del arbejde med projektklasser indenfor EUD området. Siden færdiggørelse af afgangsprojektet har Mette haft særligt fokus på rollen som Team Koordinator for det nye GF2 område. OPGAVEN

Denne opgave er særligt interessant fordi den belyser en central problemstilling for lærerarbejdet gennem et empirisk materiale, der tager udgangspunkt i elevperspektivet.

Det empiriske materiale er eksemplarisk i den forstand, at der er gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse (212 elever på 7 erhvervsskoler) kombineret med 16 kvalitative videointerviews.

Den producerede viden giver et indblik i udfordringer med at motivere eleverne fra elevernes perspektiv, hvilket bidrager til at kvalificere den måde, man som lærer kan arbejde med elevernes motivationsudfordringer.

Læs opgaven her.