2. pladsen

webBog
2. pladsen

Læs Nina Kanstrup Kjærs afgangsprojekt der vandt 2. pladsen ved uddelingen af prisen Årets DEP-opgave 2017

2. pladsen ved Årets DEP-opgave 2017

Nina Kanstrup Kjær

Hør Nina Kanstrup Kjær fra Niels Brock fortælle om sit afgangsprojekt, der vandt 2. pladsen ved Årets DEP-opgave 2017. Akademisering - et mere eller mindre vellykket forsøg på at professionalisere eleverne på uddannelsen 'Offentlig administration'

Nina Kanstrup Kjær har med opgaven ”Akademisering - et mere eller mindre vellykket forsøg på at professionalisere eleverne på uddannelsen” vundet 2. pladsen blandt årets nominerede DEP-opgaver.

Begrundelse:

Nina Kanstrup Kjær diskuterer i sit afgangsprojekt ’Akademisering - et mere eller mindre vellykket forsøg på at professionalisere eleverne på uddannelsen ”Offentlig administration”’ et ofte overset dilemma i lærerarbejdet på en erhvervsuddannelse – nemlig den akademiseringsproces, der på den ene side efterstræbes med øgede krav til teoretisk viden og som på den anden side risikerer at gøre undervisningen mindre praksisnær.

Med udgangspunkt i professionsteoretiske perspektiver leverer Nina Kanstrup Kjær en spændende og indsigtsfuld analyse af den historiske udvikling, som fagprøven på Offentlig administration har gennemgået.

Nina Kanstrup Kjær forholder sig flere steder i afgangsprojektet kritisk til egen og kollegaers undervisningspraksis i forlængelse af analysen, hvilket vidner om et højt refleksionsniveau.

Nina Kanstrup Kjær er ikke normativ i sin konklusion, men peger derimod på behovet for at hun og erhvervsskolelærere generelt, løbende diskutere og forholde sig til forskellige akademiseringsbestræbelser på den ene side og behovet for at levere relevant og meningsfuld undervisning til eleverne, således at de bliver kvalificere til arbejdsmarkedet.

 Læs opgaven her.