Om Praxis

Vi fortsætter over 100 års udvikling ...

Nye generationer kræver nye stærke læremidler, der matcher fremtidens behov

Praxis startede oprindeligt som Erhvervsskolernes Forlag tilbage i år 1900. Virksomheden har derfor en lang historie, og ikke mindst en stor viden, erfaring og indsigt i uddannelsessektoren.

I årenes løb er flere forretningsområder kommet til. Derfor udvikler og producerer Praxis i dag læremidler og digitale løsninger til et langt bredere felt, end vi har gjort tidligere. Det betyder, at vi har produkter, services og løsninger til både ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og det private marked.

Fælles for aktiviteterne i Praxis er, at det primært handler om udvikling af læremidler, fagstof og digitale løsninger i høj kvalitet til områder som: EUD10/10. klasser, erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser, videregående uddannelser, efteruddannelser og det private marked.

I 2014 fusionerede vi med it-læringsvirksomheden itai A/S. Derfor er vi i dag så meget mere end et traditionelt forlag. Fokus er at udvikle produkter, der bedst muligt matcher formål og målgruppe, uanset om det er på papir eller digitalt, ligesom vi indgår i store udviklingsprojekter sammen med organisationer, regioner, uddannelsesinstitutioner o.l. Vores produktportefølje rummer såvel papirbøger, eBog+® og webBøger® som apps, softwareløsninger, printløsninger, skræddersyede løsninger og udviklingsprojekter.

Virksomheden er med sin markedsafdeling, redaktører, softwareafdeling og digitale printcenter i stand til at gennemføre den fulde proces fra idé til færdigt produkt.

 

 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil i dialog med os om vores produkter, et potentielt samarbejde, en idé til en bog eller andet.

Ved fusionen med itai A/S i 2014 blev Praxis det nye navn for vores samlede aktiviteter. De eksisterende brands og produktområder fortsatte inden for hver deres produktområde som:

 • Praxis – Erhvervsskolernes Forlag
  • Bøger og læremidler til erhvervsuddannelser (eud/eux) og AMU samt 10. klasser.
 • Praxis – Nyt Teknisk Forlag
  • Bøger og læremidler til gymnasiale og videregående uddannelser, fx tekniske områder, håndbøger til det professionelle marked samt populærvidenskabelige udgivelser.
 • Praxis – Printcenter
  • Printopgaver til uddannelsesinstitutioner, organisationer og private, fx undervisningsmateriale, kompendier, foldere, visitkort, hæfter, bøger m.m.
 • Praxis – Digital
  • Digitale løsninger inden for læremidler, apps, it og læring, virtuelle læringsmiljøer til uddannelsesinstitutioner, organisationer og virksomheder.

Praxis er, som erhvervsdrivende fond, en nonprofit-organisation. Virksomheden har afdelinger i Odense (hovedkontor), København og Aabenraa.