E-bøger

Sådan henter du din eBog

eBogen er en DRM-beskyttet pdf-fil.

For at læse DRM-beskyttede filer skal man anvende programmet Adobe Digital Editions (Download her), og programmet skal være installeret inden udpakning af fil.

Se mere om eBøger, DRM-beskyttelse, samt hvad du gør, når du skal læse filen på en iPad og eBogsprogrammer her:

Der ydes ingen fortrydelses- eller ombytningsret på køb af e-bøger, jf Forbrugeraftaleloven §20

eBog
En eBog er en bog i digitalt format, så den kan læses på en computer, en smartphone eller på en tablet. eBogen findes i pdf-format.

Når du har købt din eBog, modtager du et downloadlink via mail. Du downloader herefter eBogen direkte til din computer.

Hvis den købte eBog er beskyttet med DRM (læs mere om det efterfølgende), skal et bestemt læseprogram, fx Adobe Digital Editions, være installeret på din computer, inden du begynder at downloade eBogen.

Uanset om eBogen er beskyttet med DRM, vandmærke eller ingen kopibeskyttelse, så er det tale om ophavsretligt materiale, der ikke må videregives til brug af andre end køberen.

DRM-beskyttede eBøger 
DRM er en form for kopibeskyttelse der kontrollerer at køberen ikke videregiver eBogen til andre. DRM-beskyttede eBøger kan eksempelvis læses med programmet Adobe Digital Editions (ADE), der kun er tilgængeligt til Windows og Mac OS X. DRM-beskyttelse begrænser også, hvor mange gange en bog kan udprintes, og hvor mange sider man kan copy/paste til andre programmer.

Installation af Adobe Digital Edition 
Adobe Digital Editions er et lille, gratis program, du kan bruge til at læse eBøger med. Hvis din eBog er DRM-beskyttet er programmet nødvendigt og skal være installeret, inden du henter eBogen.

Programmet downloades her:
http://www.adobe.com/products/digitaleditions/#download

Problemer med at åbne eBogsfilen?
Hvis filen er DRM-beskyttet er det vigtigt, at du installerer Adobe Digital Editions inden, du downloader bogen. Hvis du ved en fejl alligevel har hentet filen, før du installerer Adobe Digital Editions, kan du forsøge at åbne den efter installation. Hvis ikke det virker, er du nødt til at kontakte forlaget, for at få tilsendt et nyt download-link.
Kan jeg anvende linket til download flere gange?
Når du har klikket på linket, kan du ikke bruge det igen.

 

Kan jeg udskrive min eBog?
Når en bog er DRM-beskyttet kan du udskrive den én gang. (Faktisk kan du udskrive en bog halvanden gang. De overskydende sider er til printerproblemer og lign.)

Kan jeg kopiere min eBog?
En DRM-beskyttet eBog kan ikke kopieres, men du kan godt flytte rundt på eBogen hvis du benytter Adobe ID til autorisering. Du kan flytte eBogen mellem 5 computere og 1 ekstern enhed, og kun til private brug.

IPad/iPhone/iPod IOS
For at læse DRM-beskyttede eBøger på en iPad, skal der anvendes en App der kan læse Adobe DRM, f.eks. txtr eller Bluefire Reader. Vi anbefaler Bluefire Reader, der kan hentes gratis i app-store

For at læse DRM-beskyttede eBøger skal der benyttes et Adobe ID (som også kan benyttes til Adobe Digital Edition, og gør det muligt at overføre DRM beskyttede eBøger fra én computer til en anden). Der kan oprettes et Adobe ID via app´en eller her:https://www.adobe.com/cfusion/membership/index.cfm

Download direkte
En eBog downloades fra det download URL der er modtaget i din mail. Hvis der benyttes et mail-program eller webmail på IOS, vil et klik på download URL betyde, at IOS (4.3.x) spørger brugeren om filtypen .acsm skal åbnes af Bluefirereader.

 

Kan jeg kopiere min eBog?
En DRM-beskyttet eBog kan ikke kopieres, men du kan godt flytte rundt på eBogen hvis du benytter Adobe ID til autorisering. Du kan flytte eBogen mellem 5 computere og 1 ekstern enhed, og kun til private brug.

Overfør fra pc til og mac
En DRM beskyttet eBog, der er downloaded til en pc eller en mac med Adobe Digital Edition, kan også overføres til læsning med Bluefire Reader, hvis begge enheder er autoriseret med det samme Adobe ID. Der skal være iTunes installeret på den pc eller mac hvor Adobe Digital Edition er installeret og downloaded er sket til.
* Når din IOS enhed er tilsluttet PC/MAC og iTunes er åbnet, bør apparatet være synligt under ”enheder” i iTunes. Marker enheden.
* Når enheden er markeret, markeres knappen ”programmer” -  under ”Fildeling” bør programmet Bluefirereader nu kunne ses. Marker denne, hvorefter man kan se de dokumenter der ligger på IOS enheden. Nederst i dette billede, kan man tilføje dokumenter.
* Klik på ”tilføj”, og find herefter frem til det bibliotek på din PC/MAC hvor Adobe Digital Edition gemmer eBogs filerne. Normalt vil denne være placeret under dokumenter/my digital edition. Klik herefter på den fil der ønskes overført til IOS enheden.
* Hvis alt er foregået korrekt, og både PC/MAC og IOS enheden er autentificeret med samme Adobe ID, kan du nu se de filer du har overført i Bluefirereaders biblioteksvisning.