IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
69 , 00 kr.
86 , 25 kr.
Matematik i middelalderen

Matematik i middelalderen

Abbaco-kulturen i Firenze

Log på praxisOnline med dit UNI-login, og få et gratis lærereksemplar.

Denne titel indgår i fagpakken til matematik (STX og HF).


I 1200-tallets Firenze opstod en særlig matematik-kultur som følge af en voldsom økonomisk vækst. I byens Abacco-skoler lærte drenge at regne med arabertal og løse opgaver med relevans for det blomstrende handelsliv, fx om spekulation i valuta. Samtidig dyrkede man matematisk problemløsning i en særlig litterær genre: Abbaco-bøger. Abbaco-kulturen udfoldede sig gennem flere århundreder og var et afgørende trin på vejen mod nutidens matematik.

Aksel Bertelsens bog, Matematik i middelalderen, er baseret på håndskrevne manuskripter fra perioden. Bogen giver nye indfaldsvinkler til velkendte matematikemner og lejlighed til at afprøve datidens metoder.

Den er skrevet til gymnasiets ældste klasser, men er også relevant for folkeskolens ældste klasser og alle, der interesserer sig for matematik og historie.

Tager man til Firenze, giver bogens turforslag mulighed for at opleve, hvordan matematikhistorien er forbundet med byens økonomiske og kunsthistoriske udvikling.

Læs mere >

< Læs mindre

Matematik i middelalderen er skræddersyet til at sætte læreren i stand til at undervise i ”matematikkens samspil med den øvrige videnskabelige og kulturhistoriske udvikling”, som formuleringen er i læreplanen.
Online adgang
192 sider
Udg. dato:
19. sep. 2014

ISBN:
9788770666381
Udgave: 1 Fag: Matematik Niveau: A - C-B Uddannelse: HHX,STX,EUX,HF,HTX Forlag: Praxis Redaktør: Iben Stampe Sletten
Når du køber en tidsubegrænset privatlicens, modtager du en aktiveringskode, der kan bruges én gang. Køber du flere privatlicenser, modtager du flere aktiveringskoder, der alle kan bruges én gang.
Kan kun købes af institutioner. Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en tidsubegrænset elevlicens, modtager du en aktiveringskode.

86 , 25 kr.
69 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms
Matematik i middelalderen er skræddersyet til at sætte læreren i stand til at undervise i ”matematikkens samspil med den øvrige videnskabelige og kulturhistoriske udvikling”, som formuleringen er i læreplanen. [...] giver baggrundsmateriale til ægte tværfaglighed, hvor elever møder både matematikkens væsen og indlejring i sin historiske periode.
Feltgruppe
   ”Kapitlerne der sætter abbaco-bøgernes matematik ind i en kulturhistorisk sammenhæng, fungerer godt. Det bliver klart hvorfor man har haft brug for uddannelse inden for regnekunst i denne periode, og det bidrager til forståelsen af opgaverne i abbaco-bøgerne. Kapitlerne er også med til at åbne matematikken mod andre fag. Tværfagligt samarbejde fylder meget i det almene gymnasium, og det er positivt at der kommer materialer hvor det er let at se mulighederne for samarbejde. Dette spiller godt sammen med det sidste kapitel hvor der gives forslag til ture på en studietur i Firenze, studieretningsprojekter og projekter i almen studieforberedelse. Det er interessant med turforslag der gør det muligt at bruge matematik mere aktivt på studieture."
  Feltgruppe

  Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, moxis, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

  Modtag seneste nyt direkte i indbakken

   

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

   

  ja tak!

   
   
   
   
   
   
  v1.0.0-prx
  Praxis

  Køb læremidler og find Masterclasses mm.

  Fortsæt som:

  Privat

  For privatkunder og studerende.

  Du får vist priser inkl. moms.

  Fortsæt som privat
  Institurion

  For institutioner og virksomheder.

  Du får vist priser ekskl. moms.

  Fortsæt som institution

  Tilgå dine onlinematerialer

  PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
  JEG HANDLER SOM
  Privat
  Institution