IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
439 , 20 kr.
549 , 00 kr.
Maskin ståbi

Maskin ståbi

Maskin Ståbi® har i mere end 40 år været en af de vigtigste bøger inden for maskinområdet.

Bogen henvender sig til alle, der er beskæftiget inden for maskinkonstruktion. Maskin Ståbi® beskriver emner som materialelære, konstruktionselementer, matematik og fysik.

Indhold

Matematik
Fysik
Materialer
Luftarter og væsker
Faste stoffer
Vand
Kølemidler
Brændsler
Smøremidler
Olier til andre formål end smøring
Jern og stål
Metaller
Ildfaste og varmeisolerende materialer
Træ, gummi, plast mv.
Materialeprøvning
Konstruktionselementer
Stålprofiler, rør og plader
Styrkeberegninger i almindelighed
Bjælkeformler
Rammeformler
Beregning af stålkonstruktioner
Samlinger
Rør og beholdere
Elementer for hejsespil
Fjedre
Glidelejer
Aksler og svinghjul
Koblinger
Tand- og snekkehjul
Transmissionskæder og remme
Elementer til fastgørelse
Tolerancer og pasninger
Tegningsformater
Maskindirektivet

Forord

Maskin Ståbi har rundet de første 40 år som af maskinlitteraturens klassikere. I løbet af disse mange år er Maskin Ståbi løbende blevet ajourført og opdateret. Således også denne 8. udgave, hvor indsatsen primært har været koncentreret om materiale-kapitlet, herunder især afsnittene om hhv. jern og stål og om metaller.
Forfatteren, civ.ing. Helge Krex, Ingeniøren|bøger vil gerne benytte lejligheden til at takke de mange firmaer og enkeltpersoner, der har været behjælpelige ved bogens tilblivelse - ingen nævnt, ingen glemt.
Der skal også rettes en stor tak til de mange læsere, der har ringet eller skrevet til forlaget og kommet med forslag til forbedringer af bogen. Vi er altid glade for den slags henvendelser, da de i høj grad er med til at sikre bogens høje kvalitet.
Denne nye udgave af Maskin Ståbi vil helt sikkert være et nyttigt redskab for alle, der beskæftiger sig med maskinteknisk konstruktionsarbejde, både professionelle og studerende.

Denne niende udgave af Maskin Ståbi® er let udvidet i forhold til tidligere. Matematikkapitlet er suppleret med nogle grunddefinitioner, og afsnittet om geometriske konstruktioner er erstattet af et nyt afsnit om keglesnittets geometri samt et afsnit om tre hinanden skærende planer. Fysikdelen er tilføjet en oversigt over elektromagnetiske frekvenser og radio- og tv-kanaler i Danmark samt et afsnit om legemers bevægelse i et inhomogent kraftfelt. I konstruktionselementdelen er den nye stålnorm indført i afsnittet om beregning af stålkonstruktioner, og en revideret oversigt over aluminiumslegeringer erstatter den tidligere. Afsnittet om aksler og svinghjul er udvidet med en metode til beregning af kritisk omdrejningstal, og afsnittet om koblinger og bremser indeholder nu også en gennemgang af bakke- og båndbremser. Bogen er også udvidet med nogle udvalgte aksel- og hulpasninger.

Redaktionen modtager meget gerne kritik af indholdet, der kan være med til at forbedre bogen i fremtiden.

København december 2004
Nyt Teknisk Forlag

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
560 sider
Udg. dato:
01. jul. 2004

ISBN:
9788757125474
Udgave: 9 Fag: Ingeniør Niveau: Erhvervsrettet-Erhvervsfaglig Uddannelse: VU Forlag: Praxis Redaktør: Thomas Rump
549 , 00 kr.
439 , 20 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis Forlag er en del af Egmont, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg Gotutor her.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx