IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
279 , 20 kr.
349 , 00 kr.
Laboratorieberegninger

Laboratorieberegninger

Med Laboratorieberegninger bliver den laborantstuderende i stand til at løse beregningsopgaver i laboratoriet – både af kemisk, apparatteknisk og bioteknologisk art.

Bogens indhold er tilpasset niveauet i den daglige undervisning. Emner og eksempler gør desuden bogen velegnet til selvstudium og som opslagsbog uden for undervisningssektoren. Den kan derfor også anvendes af folk, der arbejder i det eksperimentelle og analytiske naturvidenskabelige laboratorium.

Indhold

1. Målenøjagtighed

2. Atommasse - Molarmasse

3. Støkiometriske beregninger

4. Titreringer

5. Syre-base-titreringer

6. Redox-titreringer

7. Fældningstitreringer

8. Komplekstitreringer

9. Fedtstofbestemmelser

10. Ækvivalentbegrebet

11. Titreringsberegninger med normalitet

12. Reagensfremstilling

13. Fortyndinger

14. Standardisering

15. Fældningsbestemmelser

16. Synteser

17. pH-beregninger

18. Enzymer

Appendiks A Grafisk afbildning og interpolation

Appendiks B Almen regning

Appendiks C Anvendte størrelser, symboler og enheder

Facitliste

Eksempeloversigt

Stikordsregister

Forord

Nærværende bog er lavet som en hjælp til beregninger i forbindelse med laboratoriearbejde generelt. Bogen omfatter både kemiske, apparatrelaterede og bioteknologiske opgaver og dækker en væsentlig del af behovet for træningsopgaver på laborantuddannelsen. Tekst og eksempler støtter den studerende såvel i undervisningen som ved selvstudium. Bogen kan også anvendes som opslagsbog.

Ud over diverse rettelser, er der er i denne 5. udgave tilføjet et afsnit om enzymkit med et regneeksempel.

Der er desuden ændret på layoutet så eksemplerne tydeligere markeres, ligesom nogle figurer er farvelagte for at øge det umiddelbare budskab. Bagest i bogen er der lavet en oversigt over eksemplerne, så disse bliver lette at slå op.

Teorien bag de kemiske, apparattekniske og bioteknologiske opgaver uddybes ikke nærmere i denne bog. Sådanne uddybninger må derfor findes i lærebøger, der omhandler disse emner.

Beregningerne kan heller ikke udføres uden brug af tabelværdier. En lang række af disse kan findes i Håndbog for laboratoriefolk af Merete Norsker Bergsøe og Helle Jeppesen eller i andre opslagsværker.

5. udgave af Laboratorieberegninger afløser 4. udgave fra 2011, hvor Pia Johansen stod som medforfatter og til stadighed skyldes tak for det grundige arbejde med de kemiske og apparattekniske beregninger.

Den gennemgribende bearbejdning af layout til denne udgave skyldes i høj grad Katrine Mølgaard Andersens ihærdige og grundige arbejde.

 Marts 2017
Ulla Ethelberg

Læs mere >

< Læs mindre

  "LABORATORIEBEREGNINGER er 5. udgave af bogen og er en opgavebog i kemi med tilhørende beregningseksempler. Bogens anvendelse i gymnasieskolen er derfor mest til kemi og til bioteknologi og gode eksempler og praksisser kan hentes fra denne bog."
  Biofag
  Vælg format
  På lager
  Udg. dato:
  01. jul. 2017

  ISBN:
  9788757128765
  Udgave: 5 Fag: Laborant Niveau: Kort videregående uddannelse-Kort videregående uddannelse Uddannelse: VU Forlag: Praxis
  349 , 00 kr.
  279 , 20 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   "LABORATORIEBEREGNINGER er 5. udgave af bogen og er en opgavebog i kemi med tilhørende beregningseksempler. Bogens anvendelse i gymnasieskolen er derfor mest til kemi og til bioteknologi og gode eksempler og praksisser kan hentes fra denne bog."
   Biofag
   Feltgruppe

   Praxis Forlag er en del af Egmont, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg Gotutor her.

    
    
    
    
    
    
   v1.0.0-prx