– KEMIFORLAGET (LMFK)
Hæftet her er oprindeligt skrevet som noter til kemiundervisningen i forbindelse med den naturvidenskabelige faggruppe på hf. Noterne er lavet til et emne om “Befolkning, sundhed, fødevarer og fødevareproduktion”.
Hæftet gennemgår opbygningen af de energigivende næringsstoffer i vores kost. Yderligere gennemgås nogle af de kemiske egenskaber ved de energigivende næringsstoffer.
Hovedprincipperne ved navngivningen af organiske molekyler gennemgås igennem navngivning af fedtsyre/carboxylsyre, samtidig med at begreberne cis- og transisomeri gennemgås.
Af kemiens kernefaglige områder på naturvidenskabelig faggruppe gennemgår hæftet også beregningen af molarmasse, kemisk mængdeberegning, koncentrationsbegrebet og titreringsanalyse.
Hæftet er yderligere lavet ud fra en filosofi om, at man lærer bedst ved selv at arbejde med tingene. Derfor er hæftet skrevet med små korte afsnit inden for hvert kapitel.
Share this page