IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
180 , 00 kr.
225 , 00 kr.
Kemisk Ordbog inkl. netadgang

Kemisk Ordbog inkl. netadgang

Alfabetisk fortegnelse over godt 13.500 kemiske stofnavne, stofnavneforkortelser og stofklassebetegnelser (heriblandt en lang række ældre kemiske navne), godt 1000 fællesnavne for lægemiddelstoffer (herunder alle for tiden indregistrerede lægemidler i Danmark) og knap 900 fællesnavne for pesticider - alle med oversættelse til nutidige systematiske kemiske navne, hvoraf strukturen kan afledes. Endvidere er en række kemirelaterede akronymer og alle E-nummerkoder forklaret i to separate lister. I forhold til andenudgaven er der tilføjet flere mineralnavne, nyregistrerede lægemiddelstof- og pesticidnavne og navne på organiske syrer samt en række stofnavne, der har været bragt i fagbladet Dansk Kemi i mellemtiden. De uorganiske forbindelsers navne er bragt i overensstemmelse med de nye anbefalinger fra IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry) fra 2005. Hvor det er relevant, anføres ved stofnavne bruttoformel og Chemical Abstracts Services’ registreringsnummer (CAS-nummer).

Endelig indeholder bogen 17 tabeller, der giver oversigter over grundstof-navnene, stamforbindelser (med strukturformler), præfikser mv.

Den medfølgende netudgave, kemiord.dk, giver mulighed for søgning i de kemiske opslagsord samt opslag i tabellerne og i opdaterede versioner af tekstkapitlerne fra førsteudgaven, der beskriver almene nomenklatur-principper, regler for dannelse af internationale fællesnavne (INN), etymologi mv.

Alle elementer af værket bliver jævnligt opdateret på nettet af Kemisk Forenings Nomenklatur-udvalg.

Hovedformålet med udgivelsen er at vejlede i dansk kemisk nomenklatur, som den udarbejdes af Kemisk Forenings Nomenklaturudvalg i videst mulig overensstemmelse med de officielle anbefalinger fra IUPAC.

Med bogen gives 12 måneders gratis adgang til opslagsværket kemiord.dk, der er en opdateret elektronisk udgave af Kemisk Ordbog, med en del ekstramateriale.

Læs mere >

< Læs mindre

Vælg format
På lager
Udg. dato:
01. jul. 2008

ISBN:
9788757126723
Udgave: 3 Fag: Kemi Niveau: Lang videregående uddannelse Forlag: Praxis
225 , 00 kr.
180 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis Forlag er en del af Egmont, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg Gotutor her.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx