IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
129 , 00 kr.
161 , 25 kr.
Karen Jeppe og det armenske folk

Karen Jeppe og det armenske folk

Dette er en flergangsbog, der kan anvendes som et supplement til danskundervisningen på FVU og sprogskolerne.

Greyline har titler, som kan benyttes til frilæsning, temalæsning og emnearbejde om f.eks. demokrati, medborgerskab, historiske emner og socialrealisme. Serien er udviklet til elever i udskolingen, til kursister på sprogskolerne og til voksne, der har brug for litteratur med relevante emner, som samtidig er læseteknisk lette.

Indhold
Karen Jeppe er lærer. Hun underviser de vanskeligste børn på skolen. De har det svært, og hun gør en forskel. En aften er hun til et foredrag om den politiske uro det osmanniske rige og om de mange tusinde forældreløse armenske børn. Det armenske folks skæbne berører hende så dybt, at hun beslutter sig for at rejse til Urfa for at hjælpe.

Hun bliver lærer for en flok børn, der har oplevet forfærdelige ting. De har set deres forældre og søskende blive dræbt, de har sultet, de har overlevet i bjergene og i fremmede byer. De har tigget og stjålet. Karen er ikke bare en dygtig lærer, hun er også en god igangsætter og organisator. Børnene får lært at læse og skrive, de voksne bliver sat i gang med landbrug og håndarbejde.

Snart begynder folkemordet med frygt, arrestationer, dødsmarcher, deporterede og tusindvis af flygtninge. Karen gør alt, hvad hun kan, men for hver hundrede hun hjælper, er der tusinder, hun ikke kan hjælpe. Hver eneste dag ser hun det. Uden for Urfa mod syd strækker en allé sig. Langt, langt ud i den gule slette. Der er ikke grønne træer på begge sider af alléen – men lig. Det er Dødens Allé.

En biografisk fortælling om Karen Jeppe, der rejste til Urfa i 1903, videre til Aleppo, hvor hun hjalp overlevende armeniere i flygtningelejren frem til sin død i 1935. En tur til Syrien satte gang i hele den grundige research, der varede to år. Forfatteren samlede informationer i arkiver og på biblioteker både i Danmark og Tyskland.

Læs mere >

< Læs mindre

Ikke på lager
109 sider
Udg. dato:
03. maj 2013

ISBN:
9788729003403
Udgave: 1 Fag: Dansk som andetsprog Niveau: Gråt niveau Uddannelse: Danskuddannelser Forlag: Praxis Redaktør: Jesper Lyders Andersen
161 , 25 kr.
129 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, moxis, Plus, Ordblindetræning og GoTutor.

Modtag seneste nyt direkte i indbakken

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder til dit fag og din uddannelse!

 

ja tak!

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx
Praxis

Køb læremidler og find Masterclasses mm.

Fortsæt som:

Privat

For privatkunder og studerende.

Du får vist priser inkl. moms.

Fortsæt som privat
Institurion

For institutioner og virksomheder.

Du får vist priser ekskl. moms.

Fortsæt som institution

Tilgå dine onlinematerialer

PraxisOnlineImage Gå til praxisOnline
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution