Humaniora og pædagogik (16)
Tilpas udvalg
Vælg kategori
Se alle kategorier
Tilpas udvalg
IndlæserVent venligst…
Indlæser
Serie
Faglige begreber spiller en central rolle i såvel professionernes uddannelsesbekendtgørelser som i deres praksis og er på denne vis med til at definer...

Faglige begreber spiller en central rolle i såvel professionernes uddannelsesbekendtgørelser som i deres praksis og er på denne vis med til at definere de enkelte professioners faglighed og selvforståelse. Med begreberne organiserer, kategoriserer, analyserer og forklarer vi praksis. Begreber former vores ‘blikke’, idet de er med til at bestemme, hvad vi får øje på, hvad vi ikke ser – og hvordan vi handler. Derfor skal begreber omgås med omhu.

I serien Professionernes begreber har vi bedt forskere, som besidder både indsigt og overblik til at videregive en forståelse af professionsrelevante begreber, som giver læseren mulighed for at orientere sig i, hvad de omfatter, hvad de medfører, og hvilket tankemæssigt grundlag de er funderet på.

Bøgerne i serien henvender sig til kommende og erfarne pædagoger, lærere, socialrådgivere eller sundhedsprofessionelle. Nogle sigter bredt og er relevante for dem alle, mens andre fortrinsvis er målrettet nogle få. Med denne orientering er det håbet, at udgivelserne ikke blot kan støtte den faglige dialog inden for de enkelte professioner, men også på tværs af disse og således nære et fælles sprog om praksis.

Sider