IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
360 , 00 kr.
450 , 00 kr.
GPS-bogen

GPS-bogen

Geometriske produktspecifikationer på tekniske tegninger

GPS-Bogen henvender sig til alle, der ønsker en indføring i Geometriske Produktspecifikationer. Bogen gør ikke krav på at være en fuldstændig gennemgang af standarderne, men tager i stedet udgangspunkt i en række konkrete eksempler, hvor læseren gradvist indføres i GPS-universet.

Der er ingen tvivl om, at GPS-standarderne er præget af mange svære ord og begreber, der for de fleste virker abstrakte. Med GPS-Bogen opbygger du lidt efter lidt din begrebsverden omkring GPS og vil være godt hjulpet, når du slår op i standarderne, skal forstå andres tegninger eller lave dine egne.

Indhold

Forord

1 GPS-matrixsystemet

Forord

Geometriske produktspecifikationer eller GPS er det internationale symbolsprog,der bruges til at udtrykke tolerancer på tekniske tegninger.

GPS er defineret i en lang række standarder udgivet af ISO, den internationale organisation for standardisering. GPS-standarderne er udviklet af ISO’s tekniske komité ISO/TC 213, som jeg i skrivende stund er formand for.

GPS er grundlaget for fremstillingsvirksomhed og international samhandel og muliggør, at en tegning af en komponent, der er blevet udviklet i et land, kan sendes til et andet land på den anden side af jorden, hvor tegningen kan blive forstået og komponenten kan blive fremstillet, uden at konstruktør og leverandør har andet fælles sprog end GPS.

Formålet med denne bog er dels at tjene som GPS-lærebog på tekniske skoler, men den kan også bruges til selvstudium og som reference efter endt studium.
Det er målet med denne bog at give læseren tilstrækkelig viden til på den ene side at læse og fortolke GPS-tegninger og på den anden side at have tilstrækkeligt “ordforråd” og kendskab til grammatikken til at udtrykke et geometrisk krav til en komponent som et korrekt formuleret GPS-krav.

Denne bog er en slags genfortælling af standarderne og har således ingen juridisk vægt. Der er ingen garanti for, at der ikke er fejl i denne bog, og fordi de underliggende standarder hele tiden udvikles og ændres, kan selv det, der er korrekt i denne bog på udgivelsestidspunktet, blive forkert med tiden, når standardgrundlaget udvikles. Endvidere er der detaljer og regler, der gælder i specielle situationer, som ikke er taget med i bogen, dels for ikke at gøre fremstillingen for kompliceret og delsfor at begrænse bogens omfang.

Af alle disse årsager kan det ikke understreges kraftigt nok, at man altid skal gå til selve standardgrundlaget, hvis man vil sikre sig, at man har den korrekte fortolkning af en GPS-specifikation.

Jeg vil gerne takke alle, som har medvirket til at gøre denne bog til virkelighed. Specielt vil jeg gerne takke ph.d. Mark Malburg og hans firma Digital Metrology Solutions, Inc. for tilladelsen til at bruge testdata og ruhedsdiagrammer fra hans OmniSurf software i kapitel 9.

God fornøjelse med læsningen.
Indianapolis, November 2009
Henrik Strøbæk Nielsen, Ph.d.

Læs mere >

< Læs mindre

Vælg format
På lager
Udg. dato:
01. jul. 2010

ISBN:
9788770821100
Udgave: 1 Fag: Ingeniør Niveau: Lang videregående uddannelse-Lang videregående uddannelse Forlag: Praxis
450 , 00 kr.
360 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis Forlag er en del af Egmont, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg Gotutor her.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx