IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
115 , 00 kr.
143 , 75 kr.
Dyrepasserens ABC

Dyrepasserens ABC

WebBogen giver eleven forudsætninger for at opnå de kompetencemål, som omhandler dyr:

 • Dyrepasserens ABC giver en generel introduktion til pasning af dyr og omhandler både eksotiske og domesticerede dyrearter
 • I Dyrepasserens ABC får eleven  håndgribelige værktøjer til at udarbejde en pasningsvejledning.
 • I Dyrepasserens ABC bliver eleven præsenteret for et stort antal dyrearter samt redskaber til at kunne foretage kvalificerede tilsyn og sundhedskontrol af dyrene.
 • I Dyrepasserens ABC får eleven får indsigt i, hvordan dyrene kan håndteres, hvordan de bør fodres og i hvilke omgivelser dyrene vil trives, og hvordan de holdes rene.
 • I Dyrepasserens ABC får eleven indblik i dyreregistrering, formidling og træning.
 • I Dyrepasserens ABC får eleven indblik i, hvordan dyrenes miljø beriges.
 • I Dyrepasserens ABC får eleven indblik i, hvad man som medarbejder i et dyrehold skal være opmærksom på i forhold til arbejdsmiljø og egen og andres sikkerhed på arbejdspladsen.

Dyrepasserens ABC er udviklet og udarbejdet af jordbrugsteknolog Kristian Karlby, der til daglig underviser på Kold College. Materialet er blevet til i et bredt samarbejde og trækker på referencer fra mange steder i branchen.

Fagkonsulenter på bogen er zoolog Bjarne Klausen, Odense ZOO og dyrlæge Steffen Knold, Årslev Dyreklinik.

Forord

Dyrepasserens ABC er udarbejdet med det formål at skabe en grundbog (ibog) til dyrebrugsundervisning på eud-indgangen Dyr, planter og natur. Indgangen til uddannelsens grundforløb kræver, i skrivende stund, ikke særlige adgangskrav.

Indholdet handler både om eksotiske og domesticerede dyrearter og giver en generel introduktion til pasning af dyr. På artsniveau bør du supplere med yderligere faglig viden, for selv på tæt beslægtede arter kan der være stor forskel på dyrenes levevis.

Det kan være svært at beskæftige sig med dyrepasning på et generelt plan. Alligevel er det min hensigt at behandle emnerne i så generelle termer som muligt. Det er mit mål, at læseren opnår håndgribelige og praktisk orienterede værktøjer og ad den vej rustes til at gribe dyrepassergerningen an, om det måtte være i en zoologisk have, et landbrug eller noget helt tredje.

Det er endvidere min hensigt at behandle emnerne på tværs af specialer, fordi de grundlæggende forudsætninger for arbejdet med dyr er de samme, hvad enten du ønsker at uddanne dig til landmand eller dyrepasser med speciale i heste, forsøgsdyr eller dyr i zoologiske anlæg. Jeg benævner landmanden, eller dyrepasseren, uanset speciale, som "Dyrepasseren".

Udover at give eleven et generelt indblik i arbejdet med dyr er det målet at synliggøre en større sammenhæng på tværs af de naturvidenskabelige fag.

I skrivende stund beskriver bekendtgørelsen om uddannelse i den erhvervsfaglige fællesindgang Dyr, planter og natur særlige kompetencemål, som skal opnås forud for hovedforløbet. Det er formålet med bogens indhold at give eleven forudsætninger for at opnå de kompetencemål, som omhandler dyr.

Dyrepasserens ABC er blevet til i et bredt samarbejde og trækker på referencer fra mange steder i branchen. En særlig tak skal der gå til zoolog Bjarne Klausen i Odense ZOO og til dyrlæge Steffen Knold fra Årslev Dyreklinik for et godt og inspirerende samarbejde.

En stor tak for hjælpen skal der også gå til zoolog Jesper Rasmussen i København ZOO og de tre nyuddannede dyrepassere Mikkel B. Fammé, Sigyn Ørum-Rasmussen og Pernille Guldhammer Kristensen. Men også tak til uddannelsesleder Stig Hansen, dyrepasser Frederik Grann Madsen og resten af mine kollegaer på Kold College, samt dyrepasserne i Odense ZOO. Tak også til marinebiolog ved Fyns Laksefisk Ole Mathiasen og Direktør Hans Åge Hjeresen i Danmarks fugleZOO, zoolog Morten Vissing i Aqua, ledende dyretekniker Jesper Stæhr på SDU, samt jordbrugsteknolog Kasper Hansen fra Organia, Hansenberg, biologistuderende Mathilde Kjølby fra SDU, fotograf Lars Jacobsen, dyrepasser Kristian Linneberg Sørensen fra Randers Regnskov. Sidst men ikke mindst skal der gå en stor tak til mine to læreruddannede søstre Betina og Pernille Karlby for fantastisk sparring undervejs i projektet.

Rigtig god fornøjelse med Dyrepasserens ABC!
Kristian Karlby, Kold College

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
Udg. dato:
31. dec. 2019

ISBN:
9788757135152
Udgave: 1 Fag: Dyrepasser, Fødevarer, jordbrug og oplevelser Niveau: Grundforløb-Hovedforløb Uddannelse: EUD,EUX Forlag: Praxis
Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en 1-årig elevlicens, modtager du en aktiveringskode, der kan bruges en eller flere gange, afhængig af antallet du har købt. Licensen løber et år fra købsdatoen.

Log ind som institution for at købe dette produkt.

Når du køber en 1-årig lærerlicens, modtager du en aktiveringskode, der kan bruges en eller flere gange, afhængig af antallet du har købt. Licensen løber et år fra købsdatoen.

143 , 75 kr.
115 , 00 kr.
Læg i kurv
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis er en del af L&R Uddannelse, som er et af Danmarks største og førende læringshuse. Her finder du også Alinea, Akademisk, Plus og GoTutor.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx

Jeg handler som

Privat

 • For privatkunder og studerende.
 • Du får vist priser inkl. moms.

Institution

 • For institutioner og virksomheder.
 • Du får vist priser ekskl. moms.
JEG HANDLER SOM
Privat
Institution