IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Praxis
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.

https://praxis.dk/
79 , 20 kr.
99 , 00 kr.
Byggeriets faser og organisering

Byggeriets faser og organisering

Byggeriets faser og organisering beskriver faserne i byggeprojekter, gængse entreprise og samarbejdsformer, fx fagentreprisen, partnering eller OPP. Samtidig beskriver bogen forholdet mellem byggeriets parter. Bogen er skrevet for førstegangsbygherren, nyuddannede ingeniører og arkitekter, studerende og andre som har brug for en kortfattet, klar og lettilgængelig introduktion til, hvordan byggeriet er organiseret.

Torben Naldal er uddannet civilingeniør (B) og beskæftiget med bygherrerådgivning.

Indhold

1. Introduktion
1.1 De forskellige aktører
1.2 Indføring i bogens kapitler
2. Byggeriets faser
2.1 Programfasen
2.2 Projekteringsfasen
2.3 Udbudsfasen
2.4 Udførelsesfasen
2.5 Driftsfasen
3. Entreprise- og samarbejdsformer
3.1 Fagentreprise
3.2 Storentreprise
3.2 Hovedentreprise
3.4 Totalentreprise
3.5 Partnering
3.6 OPP
4. Ordforklaring
5. Litteraturhenvisninger
6. Internetadresser
Stikordsregister

Forord

I forbindelse med mit arbejde som rådgivende ingeniør, både indenfor projektering af bærende konstruktioner og som bygherrerådgiver, oplever jeg af og til, at de normale aftaleforhold indenfor dansk byggeri ikke er kendt af alle byggesagens parter.

Det er naturligt, at førstegangsbygherren og andre, der kun i begrænset omfang er i berøring med byggeri, ikke kender til faseopdeling og organisationsformer, men ikke desto mindre kan det være en stor fordel for denne gruppe at have kendskab til de kontraktlige forhold mellem byggeriets parter.

Ligeledes bør enhver bygningsingeniør og arkitekt kende til de forskellige organisationsformer, hvis de skal kunne forstå deres egen rolle i forbindelse med gennemførelsen af en byggesag.

Denne bog er derfor tænkt som en kortfattet og let tilgængelig introduktion til de mest almindelige faser og organisationsformer indenfor dansk byggeri. Målgruppen er alle, som har behov for at tilegne
sig viden om disse forhold, hvad enten det måtte være som et led i uddannelse til eksempelvis ingeniør eller arkitekt, eller der er tale om en bygherres behov for at opnå en bedre forståelse for processerne i forbindelse med gennemførelsen af egne byggerier.

Torben Naldal
Århus, 2019

Læs mere >

< Læs mindre

Vælg format
På lager
Udg. dato:
01. jul. 2019

ISBN:
9788757129731
Udgave: 3 Fag: Ingeniør Niveau: Erhvervsrettet-Erhvervsfaglig Forlag: Praxis
99 , 00 kr.
79 , 20 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Praxis Forlag er en del af Egmont, som også er delejer af GoTutor, Danmarks bedste tilbud inden for privat lektiehjælp. Besøg Gotutor her.

 
 
 
 
 
 
v1.0.0-prx