Pressemeddelelser

Nyt forlag vil løfte læremidler til ungdomsuddannelser

Pressemeddelelse 02-04-2020

To af landets stærkeste spillere indenfor læring og uddannelse - Praxis Fonden og undervisningsforlaget Alinea – samler nu kræfterne i et nyt forlag, Praxis Forlag A/S.

Det nye forlag skal være helt i front didaktisk og teknologisk og sætte nye standarder for læremidler og læringsteknologi til ungdomsuddannelserne. Erfaringen med praktisk undervisning og digitale løsninger i de to organisationer er i forvejen stor, og ambitionerne for det nye forlag er tårnhøje:
”Hensigten er at fusionere kræfterne, så vi på få år kan udvikle læremidler, der forener de stærkeste didaktiske indsigter med de nyeste digitalt understøttede læreprocesser. Og det skal ske sammen med de bedste praktikere og forskningsinstitutioner,” siger formand for Praxis Fonden Lars Goldschmidt.

Cliff Hansen, direktør i Alinea, glæder sig også over det nye forlag: ”Vi tror, at tidspunktet er helt rigtigt til at skabe nye, innovative læremidler og læringsteknologiske løsninger til et marked, som i dag er præget af forholdsvis få og traditionelle tilbud. Ved at pulje vores teknologier og
kompetencer i Praxis, har vi det bedst tænkelige udgangspunkt for at sætte skub i denne udvikling,” siger han.

Den ny organisation skal ledes af kendte kræfter, nemlig direktør-makkerparret Jens Jørgen Jørgensen og Thomas Skytte, der sammen med et dedikeret team har bragt Praxis til en førende position med læremidler til blandt andet erhvervsskoler og FGU-institutioner.

 

Praxis vil med en omsætning på ca. 50 mio. kr. allerede fra etableringen være et af Danmarks største uddannelsesforlag og har fra dag ét vokseværk. Der skal ansættes og tilknyttes et betydeligt antal nye medarbejdere, først og fremmest redaktører og forfattere med stærke og nyskabende ideer til læremidler til fremtidens ungdomsuddannelser.

Praxis har allerede indledt gode dialoger med en række skoler og institutioner, siger Thomas Skytte, som samtidig sender en invitation ud: ”Vi ønsker input fra skoler, ledere og lærere til, hvordan fremtidens gode læremidler skal se ud, og hvad de har brug for? Vi er meget åbne overfor
ideer og samarbejdsmuligheder”, siger han.

For yderligere kommentarer: Administrerende direktør, Thomas Skytte tlf. 29 62 56 12 / Bestyrelsesformand i Praxis Fonden, Lars Goldschmidt tlf. 40 10 20 48 / Direktør i Alinea, Cliff Hansen tlf. 20 78 71 70

Om Praxis: Praxis har siden år 1900 leveret fagstof og læremidler til ungdomsuddannelser og fagprofessionelle. Det vil også ske fremadrettet, nu med øget fokus på læringsteknologi og indhold der dækker bredt i FGU, Erhvervsuddannelser, Gymnasier, HF og VUC.

Om Alinea: Alinea har udgivelsesaktiviteter inden for alle områder og er Danmarks største forlag inden for grundskolen. Alinea er en del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof Forlag A/S under Egmont, Danmarks største mediekoncern med aktiviteter i 30 lande og 6.600 medarbejdere. Egmont er en fond, som omsætter for 11,8 mia. kr. og støtter indsatser for børn og unge med 100 mio. kr. om året.