Stemningsbilleder fra Skills

Mange forskellige aktiviteter

I 2016 deltager 36 forskellige fag i DM i Skills, mens 20 andre fag er med som demonstrationsfag, der ikke afholder konkurrence.

PRAXIS ønsker alle vindere tillykke, og vi siger tak til de mange deltagere, skoler, praktiksteder m.m., som lægger kræfter i, at Skills blev et fantastisk arrangement - også i år.

Du kan se en liste med alle vindere fra DM i Skills 2016 her.

Stor koncentration ved konkurrencerne

I tjenernes Skillskonkurrence bliver de enkelte deltagere bedømt i adskillige af fagets discipliner. Det indbefatter blandt andet følgende: spirituskendskab, bordækning, frugtudskæring, servietfoldning, flambering og servering af forret, hovedret og dessert.

Det kræver uhyre præcision, stor faglig dygtighed og megen opmærksomhed på detaljen, for at man kan gå hele vejen og ende øverst på skamlen til DM i Skills.

 Tjener Skills 16

 Bordet dækkes af en fokuseret deltager!

Uddannelsesvejledning

Der var mange sjove eksempler på uddannelsesvejledning på Skills. Blandt andet gav fire unge fodboldteknikere fra Brazil Football College i Grenå eksempler på deres kunnen med den lille runde bold. Der var stor interesse fra såvel drenge som piger. 

Fodbold

Hvad kan det mon blive til med en bold?

 

Hands-on Mission

Martin Rance fra PRAXIS var udlånt til Hands On-kampagnen. Martin stod for afvikling af Hands-on Mission på Skills. Hands-on Mission-app’en sendte folkeskoleelever ud på en række missioner, der alle handler om industriens uddannelser. Eleverne mødte lærlinge fra industriens uddannelser, og blev udfordret på deres viden om industrien. Hands-on Mission er et vejledningsinitiativ og en spændende måde at introducere eud til kommende elever.

Hands-on

Travlhed ved Hands-on Mission

Hands-on Missions-app er udviklet af PRAXIS.

PRAXIS har udviklet en række lignende apps baseret på gamification. Du kan læse mere om PRAXIS MyMission app her.

Læs mere om MyMission

 

På landmændenes stand var der mulighed for at få et nærmere indblik i, hvad en landmand egentlig laver. Det moderne landbrug har efterhånden rigtig mange computerstyrede redskaber, maskiner og systemer til sin hjælp, dog skal håndværk og viden stadig være helt på plads. Derfor fik de besøgende også lejlighed til at prøve kræfter med den klassiske disciplin at malke en ko. Det gav plads for megen latter og højt humør.

Landmand

Deltagere forsøger sig med det rette tag!