PRAXIS til DM i Skills

Fredericia den 4.-6. februar 2016

Vi mødes på Skills

Ved de årlige danmarksmesterskaber for erhvervs- uddannelserne er PRAXIS til stede, dels som sponsor, dels med en stand. Samtidig følger vi de dygtige og dybt fokuserede deltagere, mens de kæmper om DM. 

"Skills betyder meget for PRAXIS", siger direktør Thomas Skytte. "Skills udtrykker på mange måder fagenes dna, og samtidig ser vi det ypperste, som de unge mennesker kan præstere".

Ths Paa Skills 16

På illustrationen ved siden af Thomas, sidder Praxisman og læser i Murerbogen!

"Alle vores interessenter, alle fagudvalg, skoledirektører, konsulenter og fagbogsforfattere er her på Skills. Det er her, vi kan mødes og har mulighed for at snakke og lytte til dem. Det er simpelthen primetime for os, når der er Skills. Der har vi muligheden for at mærke, hvorfor vi er sat i verden", siger Thomas Skytte.

praxisOnline

På standen fortæller vi bl.a. om praxisOnline, der er forlagets nye digitale læringskoncept til eud og eux. Læringskoncept er udviklet i tæt samarbejde med en række tekniske og merkantile erhvervsskoler med henblik på at skabe et moderne, digitalt og sammenhængende læremiddelkoncept, der understøtter de pædagogiske målsætninger og dækker læringsmålene i den nye eud-reform.

Du kan læse mere om praxisOnline her.

Mere om praxisOnline

 

It-afdelingen på Skills

I 2016 er en stor del af it-afdelingen med på Skills. De mange it-folk sidder hver dag med support og videreudvikling af bl.a. praxisOnline. På Skills får de mulighed for at møde brugerne, se fagene i funktion og sætte deres eget arbejde ind i en større kontekt. 

Software Paa Skills 16

 It-medarbejdere fra PRAXIS på Skills. 

 

LMS-arrangement

I år inviterede PRAXIS ledere fra Erhvervsskolerne til et arrangement torsdag eftermiddag med fokus på, hvordan man løfter sin læringsplatform op på et overordnet strategisk niveau, og anvender det som et effektivt ledelses-og kvalitetsværktøj. 

Efter kaffe og kage bød Thomas Skytte velkommen til de mange fremmødte.

Dernæst blev ordet givet videre til It-chef ved Ålborg Handelsskole, Flemming Pentz Madsen, der fortalte om sin skoles erfaringer med at bruge Moodle som læringsplatform.

 Flemming Pentz

Flemming Pentz Madsen, it-chef, Aalborg Handelsskole

Flemming tager udgangspunkt i den aktuelle virkelighed i Danmark, hvor undervisningen er under pres med de nye arbejdstidsaftaler og mindre forberedelsestid til den enkelte underviser. "Det er nødvendigt, at underviserne arbejder sammen i teams og faggrupper om fælles materialer", siger Flemming.

Flemming peger på, at Aalborg Handelsskole har sparet meget forberedelsestid ved at organisere arbejdet med fælles materialer i Moodle - og uden, at man er gået på kompromis med den enkelte lærers mulighed for selv at redigere og tilpasse materialerne til egen klasse. 

Den digitale læringsplatform giver samtidig både undervisere og ledelse mulighed for at få et langt større indblik i den enkelte klasses og elevs undervisningsprogression. Flexibiliteten er også i top, da materialerne kan tilgås fra flere forskellige devices.

Ifølge Flemming er den største udfordring selve omstillingen til at skulle arbejde sammen og dele undervisningsmateriale. Det er ikke alle skoler, der er vant til det, konstaterede han.

Efter arrangementet var der mulighed for at få en demonstration af Moodle.

Overvejer din skole Moodle, kan I måske have glæde af LMS-tjeklisten, som er et evalueringsværktøj, hvor I kan sammenligne LMS'er.

Hent LMS-tjeklisten her