Den Grønne Boks - vejledning

... til sjov og interaktiv vejledning om erhvervsuddannelser

Game-app giver nye måder at vejlede unge til uddannelse og job i erhvervsuddannelserne

Odense Kommune har åbnet et nyt, spændende vejledningshus, eller rettere en boks, kaldet 'DEN GRØNNE BOKS', med det formål at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Initiativet til Den Grønne Boks er det første af sin slags i Danmark og er udviklet i tæt samarbejde mellem Odense Kommune og fire fynske erhvervsskoler - Kold College, Syddansk Erhvervsskole, Tietgen Business og Social- og Sundhedsskolen Fyn.

Img 3873 Web

Img 3928 Web

Den 23. okt. 2015 blev Den Grønne Boks indviet, og sammen klippede eletriker-lærling Jens, rådmanden Steen Møller (C) og kokkeeleven Zenia den grønne silkesnor og indviede vejledningsboksen.

Målrettet uddannelsesparate unge fra folkeskolen
Den Grønne Boks henvender sig til byens unge uddannelsesparate og inviterer indenfor til en interaktiv digital og analog udstilling, hvor den unge kan se og opleve over 100 muligheder for at tage en erhvervsuddannelse.

Der vil være vejledere tilstede i boksen fra Ungdommens Uddannelsessvejledning i Odense. De kan svare på spørgsmål og vejlede om de forskellige uddannelsesvalg.

Den Grønne Boks tilbyder særlige udstillingsforløb for folkeskoleklasser fra 7.-10. klasse. Herudover kan unge ledige, forældre, virksomheder og andre interesserede også besøge boksen.

I Den Grønne Boks bliver de unge ført igennem en interaktiv udstilling om erhvervsuddannelserne, og et af de interaktive elementer er en Missions-app, som PRAXIS har udviklet og leveret til projektet. De unge skal i Missions-appen løse forskellige missioner om deres fremtidlige uddannelsesvalg og erhvervsuddannelser.

Gruppebillede Dgb Web

Herover ses rådmand i Odense Kommune, Steen Møller, øverst til venstre, Jørgen Bang Jensen fra UUV i Odense nederst til venstre, og Martin Rance fra PRAXIS, nederst i midten, sammen med unge hjælpere fra Højby skole.

Img 3956 Web

Img 3951 Pige Web

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse
Odense Kommune har taget initiativ til Den Grønne Boks i Odense bymidte for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det er der nemlig brug for, hvis kommunens virksomheder fortsat skal kunne vækste og skabe beskæftigelse.

I vejlednings-boksen sættes der fokus på de mange ’døre’, som en erhvervsuddannelse kan åbne. Ambitionen er at give oplysning om erhvervsuddannelserne på en ny og anderledes måde, så flere unge, der står over for et uddannelsesvalg, får en større indsigt i både uddannelserne og de jobmuligheder, der følger med en erhvervsuddannelse.

Img 3989 Web2

Eksempler på missioner i Missions-appen
Alle mulige slags missioner kan lægges ind i Missions-appen fra PRAXIS. Det afhænger helt af formålet, og kan være faglige missioner kombineret med bevægelse, eller som her, missioner der retter sig mod vejledning til uddannelsesvalg. Her er tre eksempler på nogle af de missioner, de unge skulle igennem, for at score point i game-appen, undervejs i den interaktive udstilling om uddannelsesvalg:

  • Føl et fag (følebokse): Føl på indholdet i alle føleboksene. Fortæl i en video, hvilken boks der var mest interessant og hvorfor. Maks. 15 sek. Tip: Du må godt få én til at hjælpe med at filme dig.
  • Interview-skærmene: Vælg tre unge fra interview-skærmene og stil dem mindst tre spørgsmål hver. Hvilket job kunne du selv bedst tænke dig? – Lav en video, hvor du kort forklarer hvilket job og hvorfor.
  • Et kig til fremtiden (kikkert på taget): Der er mange jobs i byggebranchen i Odense lige nu. Brug kikkerten og find mindst to forskellige byggefag/bygningsarbejdere. A: Brug plakaten og tag billede af det, som bedst matcher de byggefag/bygningsarbejdere, du så i kikkerten. B: Tag en sjov "selfie" af dig selv og kikkerten.

Find Den Grønne Boks på Facebook her.

Se flere billeder fra indvielsen i albummet på PRAXIS' Facebookside her.

Jørgen Bang Jensen fra UUV i Odense er ansvarlig for driften af Den Grønne Boks og kan kontaktes på jbj@odense.dk.

Mere info om Missions-appen
Hvis du er interesseret i at høre mere om Missions-appen til Den Grønne Boks eller en af de andre versioner af Missions-appen, vi har udviklet, så kontakt PRAXIS:

Kontakt
Henrik Ankersø
han@praxis.dk
5190 0088